Vanavond zes wedstrijden in eerste

Thomas Dubois
| 0 reacties
Vanavond zes wedstrijden in eerste
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan er terug zes wedstrijden op het programma in de Jupiler League. Gisterenavond won Anderlecht van Roeselare en verlegt zo de druk van het Astridpark richting Jan Breydel, waar zondag de absolute topper wordt beslecht tussen Club Brugge en Standard. Zaterdagavond is het vooral voor Racing Genk en Zulte Waregem een zaak om voeling te houden met de top. Beveren en Lokeren kunnen in de derby van het Waasland onderling uitmaken wie nu de club van het Waasland is.

Zaterdag gaat Jacky Mathijsen samen met Charleroi op bezoek bij z’n ex-ploeg STVV. STVV is de laatste weken in betere doen en moet nu thuis bevestigen tegen Charleroi dat deze week nog verloor tegen Roeselare. Charleroi slaagde er tot nu toe nog maar drie keer in om te gaan winnen in de Hel van Staaien. Bij Charleroi is Reina geschorst, terwijl Kraouche en Chabaud nog steeds geblesseerd zijn. Bij STVV is Mbonabucya geschorst, Buvens en Stolica vormen het spitsenduo.

Seizoensrevelatie Zulte Waregem mag op bezoek bij Moeskroen. Wil Zulte Waregem z’n vierde positie vasthouden, dan moet het gaan winnen op Le Canonier waar de voorbije drie duels telkens op 0-1 eindigden. De heenwedstrijd eindigde op 4-1 in het voordeel van de West-Vlamingen. Bij Moeskroen behoudt het spitsenduo Zewlakov-Dimbala het vertrouwen van trainer Vandenbrouck. Sanchez en Filekovic zijn onzeker. Sanchez was ziek, terwijl het nog onduidelijk is of Filekovic op tijd terug zal zijn van Slovenië waar zijn echtgenote bevallen is. Zulte Waregem heeft de op één na beste aanval in de Jupiler League.
 
Racing Genk krijgt een haalbare kaart voorgeschoteld. La Louvière, dat de laatste tijd meer en meer genoemd wordt in de gokaffaire, moet punten gaan pakken wil het niet op een degradatieplaats eindigen. Trainer Gilbert Bodart gaf deze week z’n ontslag en zijn taken werden overgenomen door Tilmant. Met succes want deze week gingen de Wolven gelijkspelen op Standard. Haroun begint wellicht op de bank, waar ook Kevin Vandenbergh zijn frustratie opnieuw zal mogen verbijten.

Beveren en Lokeren zullen in een onderling duel uitmaken wie de club van het Waasland wordt. In de tot nu toe 26 gespeelde duels werd door elk negen keer gewonnen en eindigde dit duel acht keer op een gelijkspel. Beveren moet punten pakken wil het niet degraderen naar de tweede klasse. Bij Beveren zal Copa in doel komen ten nadele van Verhulst, die vorig weekend nog een wereldmatch speelde tegen Club Brugge. Bij Lokeren zijn Kristinsson en Vukomanovic geschorst. Lokeren heeft na de winterstop veel van z’n pluimen verloren en moet dringend nog eens winnen.
 
Cercle Brugge moet proberen om in Beerschot de 7-1 van afgelopen weekend op Standard door te spoelen. De slechtste verdediging van eerste klasse komt vanavond oog in oog te staan met het duo Victor-Dosunmu, dat in het verleden al bewees uiterst efficiënt te zijn. Germinal Beerschot is over z’n slechte periode heen en lijkt zich te gaan redden. Cercle-trainer Van Veldhoven zal wellicht opteren voor twee verdedigende middenvelders.
 
Lierse zit in een sportieve opmars. Het won twee keer op rij en mag thuis proberen te bevestigen tegen Westerlo, dat na de winterstop nog maar 4 op 18 haalde. Bij Lierse is Van Der Jeugt nog niet fit waardoor Tanghe in doel blijft staan. Lierse speelt met een versterkt vijfmansmiddenveld en met één diepe spits, Mrdja. Evens neemt na z’n schorsing zijn plaats terug in. De kans bestaat dat de lang geblesseerde Delen vanavond terug op de bank zit. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties