Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Le Canonnier
Zulte Waregem gevleid voorbij Moeskroen
Philippe Crols

En Zulte Waregem blijft maar doorgaan. De ploeg van trainer Dury had zaterdag wel de nodige moeite met Moeskroen dat meer verdiende dan een 0-1-nederlaag. Zulte Waregem zal het allicht niet veel kunnen schelen. Invaller Matthijs maakte het enige doelpunt

Zulte Waregem had het vanaf het begin al niet onder de markt met de thuisploeg. Na een kleine tien minuten spelen kreeg Moeskroen al meteen een dot van een kans. Via Zewlakow en Tailson kwam de bal tot bij Dimbala die net op tijd nog het scoren werd belet. Dan was het lang wachten op het volgende doelgevaar. Iets voor het halfuur kon Zewlakow nog eens uithalen, maar doelman Merlier was paraat. Een minuutje later was diezelfde Zewlakow veel dichter bij de openingsgoal. Na een mooi dribbelnummer besloot de Pool op de paal. 0-0 was de ruststand.

Na rust probeerde Dury het zonder sterspeler Salou en met Thiebaut. Dat haalde aanvankelijk weinig uit, want onmiddellijk na rust trof de thuisploeg weer de paal. Deze keer was Charlet de ongelukkige. Net nadat Moeskroen via Tailson weer eens een kans had verprutst kwam Tim Matthys in de ploeg bij de bezoekers. Hij stond nog geen twee minuten op het veld of hij scoorde al nadat hij zich goed doorzette. Een gouden wissel heet zoiets dan. Moeskroen had echter geen zin om zonder punten achter te blijven en trok terug naar voor, maar echt grote kansen kregen de Henegouwers niet meer. De laatste kans was nog voor de bezoekers. Thiebaut knalde op Luzi, maar aan de 0-1 veranderde niets meer.

Zo wint Zulte Waregem na een vrij slechte wedstrijd. De West Vlamingen komen voorlopig wel tot op zes punten van leider Anderlecht en drie van Club Brugge en Standard. Voor Moeskroen ziet het er week na week slechter en slechter uit. Voorlopig hebben de Henegouwers nog drie punten meer dan de twee rode lantaarns La Louvière en Beveren.