Datum: 04/03/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jules Ottenstadion
Laks AA Gent plooit voor Roeselare
Guillaume Belaey
| 0 reacties
Laks AA Gent plooit voor Roeselare
Foto: © SC

Uiteindelijk moest AA Gent in de slotfase het hoofd buigen voor Roeselare, dat mede door een optimale organisatie de zege in feite niet heeft gestolen. Door de nederlaag lieten de Buffalo’s een unieke kans liggen om opnieuw die vijfde plaats in te palmen.
 
Nochtans startte de wedstrijd veelbelovend want in het aanvangskwartier opteerden beide ploegen voor het offensief. Al na twee minuten liep Gent tegen de openingstreffer maar De Beule verslikte zich in de voorzet van Datti. Even later moest de Gentse defensie tijdig afweren waarna de stuitende pegel van Vanderbiest bijna doelman Herpoel in verlegenheid bracht.
 
Die furieuse start van beiden mondde trouwens uit in twee doelpunten in minder dan één minuut. In de veertiende minuut verzond Vanderbiest een hoekschop die door Björn Smits met het hoofd voorbij Herpoel gedevieerd werd. De uitbundige bezoekende vreugde doofde echter razendsnel uit want amper twintig seconden later stonden de bordjes weer gelijk. Een bliksemsnelle combinatie bereikte Boussoufa, die onhoudbaar de gelijkmaker voorbij doelman Sierens knalde.
 
Roeselare reageerde onmiddellijk via De Vleeschauwer, hoewel Vanderbiest dit aangeven over doel knalde. Blijkbaar begon Gent zijn wil op te dringen hoewel pogingen van Datti vaak kant noch wal raakten. Met andere woorden de kansen bleven voorlopig onafgewerkt. Tussendoor liet ook Roeselare zich niet onbetuigd want zo moest Herpoel optreden op een schot van Malki nadat Blessing in de problemen was gekomen. Net voor rust etaleerde Gent de beste combinatie van de wedstrijd via Grégoire en Boussoufa, die echter door Datti naar de bliksem werd geholpen.
 
De tweede helft begon met een tiental minuten vertraging want tijdens de rust had een lichte sneeuwval de grasmat en de lijnen onzichtbaar gemaakt. Blijkbaar een slecht voorteken want de tweede helft bleek een afkooksel van wat voordien de 6600 kijkers ergens in de ban had gehouden. Beide ploegen zochten meestal naar de goede passing en konden zelden gevaar creëren. Op het uur was er een schot van El Araichi dat nipt naast ging terwijl twee minuten later de verre voorzet van Martens door Datti op doelman Sierens spatte.
 
In het slotkwartier bleef het bakkeleien voor beide ploegen hoewel vooral de Roeselare-organisatie de Buffalo’s belette om alsnog scherp uit de hoek te komen. Toch enige commotie toen doelman Sierens met brio een knal van Vrancken neutraliseerde, hoewel de bezoekers een laks Gent bleven onder druk houden. Dat zou uiteindelijk naar een niet onverdiende verdubbeling leiden. Niet nadat vooraf De Beule in de kluts doelman Sierens op zijn weg vond. In de 82e minuut kreeg Gent dan de genadeklop wanneer de assist van  de ingevallen Van Damme door Malki genadeloos werd afgewerkt.
 
In de resterende slotminuten poogde Gent vergeefs het tij te keren. Telkens bleek Sierens onklopbaar ondanks pogingen van Martens terwijl het gestuntel tussen Foley en Datti om gelijk te stellen pijnlijk overkwam. Ook Boussoufa zag zijn gemeten vrije trap naar de verste paal door de bezoekende doelman in corner verwerkt worden.
 
Kortom een wedstrijd waarin Gent de hand in eigen boezem mag steken en waarbij vooral de laksheid de bovenhand nam zodat de Buffalo’s kostbare punten verspeelden. Voor een taai Roeselare betekende het tevens de eerste uitzege van het seizoen. [AN]

Vooraf