Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Regenboogstadion
Logische puntendeling aan de Gaverbeek
Filip Van der Elst

Zulte Waregem en Brussels deelden zaterdagavond de punten, na een vrij gesloten partij, die vooral op het einde wel nog alle kanten uitkon. SVZW (nochtans mét Ibrahim Salou, maar hij was duidelijk nog niet fit genoeg) had het moeilijk met het goed georganiseerde Brussels, en miste dan ook nog eens een strafschop.

Maar ook Brussels was geregeld gevaarlijk: in de eerste periode kwam al het doelgevaar van de bezoekers. De beste kans was voor Sanogo, die alleen voor Merlier kwam, maar net naast besloot. Andersen en Haydock zagen hun pogingen gestopt door de Waregemse goalie. De thuisploeg kon daar weinig of niets tegenover stellen, en mocht zeker niet klagen met de 0-0 bij de rust.

Na de pauze kwam de thuisploeg dan toch iets meer opzetten, maar de kopbal van Salou was te zwak. Een tijdje daarvoor moest Merlier, aan de overkant, een poging van Selemani tegen de paal duwen. Een bleke Salou werd ondertussen naar de kant gehaald, in zijn plaats kwam Gunther Thiebaut, maar ook die kon weinig forceren. Er gebeurde weinig, tot Sanogo, twintig minuten voor tijd, voor een tackle (ietwat overdreven) onmiddellijk rood kreeg (een geel kartonnetje was een juistere sanctie geweest, maar dat maakte geen verschil uit, want de van Beveren overgekomen Ivoriaan stond reeds geboekt met geel). Zulte Waregem deed echter weinig met de numerieke meerderheid, die niet lang duurde, want tien minuten later mocht ook Van Nieuwenhuyze gaan douchen: hij kreeg een tweede keer geel na een fout op Haydock.

De partij leek te gaan eindigen met de score waarmee ze begon, tot scheidsrechter Vermeirsch (die, volgens Kargbo, "fuck you" naar de Sierra Leonees van Brussels riep, toen deze protesteerde tegen deze beslissing) een penalty voor de thuisploeg floot na een licht contact tussen Kargbo en Matthys. Via specialist Patrick Nys belandde de stafschop van Sergeant op de paal. Daarna waren vooral de bezoekers nog gevaarlijk: eerst moest Merlier een inzet van Culek stoppen, en in de slotseconden ging een vrije trap van Alan Haydock tegen de onderkant van de lat en vervolgens al dan niet achter de lijn. Volgens Sporza Radio was de bal erachter, de beelden zaaien echter twijfel: de bal lijkt niet volledig over de lijn te zijn geweest. Zo moesten beide ploegen zich toch nog verzoenen met een scoreloos gelijkspel, wat uiteindelijk wel de juiste uitslag was. [AN]