andAnderlecht
lieLierse SK
2-0
Pär Zetterberg (pen) 85'
3-0
Datum: 05/03/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Lotto Park
Sterk Lierse onderuit tegen Anderlecht
Sterk Lierse onderuit tegen Anderlecht
Foto: © SC

Lierse begon enorm sterk aan de wedstrijd tegen Anderlecht. De Brusselaars waren nergens en Lierse speelde bevrijd. De eerste kans voor Lierse kwam er al snel na een fantastische cross van Andic, Proto was echter sneller dan Iakovenko. Het eerste kansje van Anderlecht kwam er na een licht gegeven vrije schop, doelman Tanghe had de bal klemvast. Dan was het weer al Lierse wat de klok sloeg. Snoeckx kreeg plots veel ruimte, kwam schuin voor Proto en besliste af te leggen op Mrdja die er net niet bij kon. 

Onder impuls van Imschoot trok Lierse meer en meer naar voor. Hij nam de plaats in van Nunes die door een conflict met zijn makelaar niet speelde. Lierse claimde een strafschop na een duwfout van Deschacht maar kreeg hem niet van scheidsrechter Van de Velde. Kort daarop kreeg Lierse wel een vrije schop op een interessante plek. Imschoot borstelde de bal maar nipt naast. Het venijn zat hem echter nog in de staart van de eerste helft. Eerst moest Proto wel heel ver uitkomen, gleed naar de bal maar raakte de bal ook met de hand, alweer floot de scheidsrechter niet. Enkele minuten voor tijd kregen zowel Kacic als Wilhelmsson de rode kaart onder de neus. Na een duel trapten beide spelers na en mochten als eerste de kleedkamers in.

Lierse kwam ook het sterkst voor de dag in de tweede helft. Opvallend was dat trainer Trost na het uiten van zijn mening tegenover de scheidsrechter op de tribune mocht plaatsnemen. Lierse kreeg meteen een goeie kans via Iakovenko, het botsende schot werd gepareerd door Proto. Net daarop was Mrdja gevaarlijk maar Traoré kon goed afblokken. Het duurde echter niet lang of de adem van Lierse was op. Dat resulteerde in meer veldoverwicht en kansen voor Anderlecht. Eerst moest Tanghe tussenkomen op een gevaarlijke voorzet van Goor, iets later was de international wel aan het feest. De volley van Goor was onbereikbaar voor de jonge Lierse-doelman, het begin van het einde voor een sterk Lierse. Toen dan ook nog kapitein Dreesen uitviel was het vet helemaal van de soep voor de Pallieters. Een moegestreden Mujanovic werd dan vervangen door Raeymaeckers, hij mocht meteen kennismaken met Olivier Deschacht die hem op een stevige bodycheck trakteerde. Het was helemaal kermis op Anderlecht toen Karel Snoeckx een tweede keer geel kreeg. Hij kwam vrij stevig in, raakte bal noch man, maar Vanderhaeghe ging neer als een volleerd acteur. Lierse razend, het cynische applausje van de bank richting de scheids was daar een toonbeeld van. De daarop volgende vrije trap werd goed verlengd door Frutos. En alsof de 2-0 al niet overdreven was, dan was de 3-0 dat zeker. Na een duidelijke strafschopfout op Goor mocht Zetterberg de penalty makkelijk omzetten.

Lierse mocht door alle frustratie door toch het veld met opgeheven hoofd verlaten. Het kon Anderlecht een uur lang makkelijk wegdrukken en dat is niet iedereen gegeven. Het laatste halfuur was er echter te veel aan voor een moedig en vechtlustig Lierse. [AN]

Vooraf