Anderlecht en Standard kunnen afstand nemen

Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht en Standard kunnen afstand nemen
Foto: © SC

Zondag komen Anderlecht en Standard nog in actie. De nummers één en twee uit het klassement kunnen een goeie zaak doen. De dichtste achtervolgers lieten immers punten liggen. Club ging met de billen bloot bij Lokeren. Zulte Waregem en Genk kwamen dan weer niet verder dan een gelijkspel tegen respectievelijk Brussels en Cercle. Ook Lierse kan een goede zaak doen onderin. De Pallieters staan wel voor een loodzware opdracht bij Anderlecht.

Anderlecht kan, mits winst, vijf punten uitlopen op Club Brugge. Dit zou wel eens een beslissende kloof kunnen zijn. Lierse zag dan weer Sint-Truiden en Beveren verliezen, terwijl Moeskroen en La Louvière niet verder kwamen dan een gelijkspel. Bij paars-wit is Kompany voor de rest van het seizoen out. Ook Serhat zal nog niet kunnen aantreden. Frutos was twijfelachtig, maar lijkt nu toch speelklaar te geraken. Tihinen is geschorst, hij zal worden vervangen door De Man. Bij Lierse zijn doelmannen Van der Straeten, Van der Jeugt en Goris nog uitgeschakeld, waardoor Tanghe gewoon onder de lat blijft staan. Ook Smet en Elberkani geraken niet fit. Nunes, de Braziliaanse spits, weigert dan weer te spelen. Hij zou nog tekengeld tegoed hebben. Volgens Lierse houdt de manager het geld achter. Er wordt nog naar een oplossing gezocht, aldus Aras, manager van Lierse.

Standard neemt het om 20.30u op tegen Germinal Beerschot. Ook de Rouches kunnen goeie zaken doen na het puntenverlies van de eerste achtervolgers. Germinal Beerschot kon de voorbije weken wat opklimmen in het klassement. Toch kan het de punten nog steeds gebruiken. Bij de thuisploeg zijn Runje en Conceiçao twijfelachtig. Onyewu en Leonard zijn geschorst, na de topper van vorige week. Zij worden vervangen door Sarr en Vulin. GB kan niet rekenen op De Wree en Cavens. Lolo zit een schorsingsdag uit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties