Datum: 04/03/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Daknam
Lokeren deelt ferme tik uit aan Club
Ruben Claesen
| 0 reacties
Lokeren deelt ferme tik uit aan Club
Foto: © SC

In een bomvol Daknam heeft Lokeren Club Brugge verslagen met 2-0. In een saaie eerste helft kon Mbaye Camara al vroeg de score openen, in de slotfase van de wedstrijd kon BancĂ© de score verdubbelen. Club Brugge beet zich de tanden stuk op Milojevic, die een wereldmatch keepte.

Bij Lokeren was er niemand geschorst, Joao Carlos (pubalgie), Gretarsson (hiel) en Bouchouari (knie) waren geblesseerd. Bij Club Brugge was Roelandts geelgeschorst, Lange (kuit), Ishiaku, Butina (allebei hamstrings) en Vandelannoite (knie) nog steeds geblesseerd. Vanaudenaerde zat na zijn blessure wel opnieuw in de basis. Van Heerden kreeg de voorkeur op Balaban, Vanaudenaerde verving Klukowski, die in de opwarming uitviel.
 
De eerste doelpoging kwam op het conto van Lokeren, BancĂ© trapt vanuit een scherpe hoek naast de kooi van Stijnen. Na zeven minuten spelen puurde de thuispoeg uit zijn eerste doelpoging al een doelpunt. Na een razendsnelle tegenaanval stuurde Filipovic een schitterende pass – randje buitenspel - naar BancĂ©, die hard op Stijnen trapte, Mbaye Camara was goed gevolgd en prikte het openingsdoelpunt voorbij Stijnen. Even voor het kwartier nog meer ellende voor Club Brugge, want Joos Valgaeren moest de geblesseerde Clement vervangen. Lokeren had tot dan toe geen problemen met de bezoekers, die erg zwak acteerden. Rond het halfuur twee spectaculaire pogingen van Filipovic en BancĂ©, maar hun volleys gingen naast en over.  Na het uitvallen van Clement moest nu ook de geblesseerde Vanaudenaerde vervangen worden door Gvozdenovic. Vlak voor rust voetbalde Club dan toch een eerste kans bij elkaar. Verheyen kwam oog in oog met Milojevic, maar kon er niet voorbij. Doll was op tijd terug en kon ontzetten. De rust werd bereikt met een 1-0-stand die meer dan verdiend was, want Club was nergens.
 
De tweede helft begon alsvast veelbelovend. Portillo kon zijn mannetje uitkappen, zijn poging werd gestuit door Milojevic. Even later beging Doll een fout op Leko in het Waaslandse strafschopgebied, een penalty was het logsiche gevolg. Er volgde wat gebakkelei over wie hem zou trappen, Vermant kwam als winnaar uit de discussie, maar trapte hem slecht, Milojevic redde. Voor teleurstelling om de gemiste penalty was geen tijd, Club Brugge moest druk zetten en deed dat ook. Even voor het uur probeerde Van Heerden het van ver, Milojevic pakte in twee tijden. Twintig minuten voor tijd kopte De Cock slecht terug naar Stijnen, BancĂ© was echter te verrast om Stijnen te verschalken. En FCB bleef drukken. Portillo kwam alleen voor Milojevic, maar de ServiĂ«r kwam erg goed uit. Nauwelijks een minuut later kopte Portillo een voorzet van Verheyen naar doel, maar Milojevic haalde hem opnieuw op miraculeuze wijze uit de hoek. Club verdiende nu wel de gelijkmaker, maar Milojevic keepte een wereldmatch. Lokeren kwam er niet meer aan de pas, Club Brugge zette een bombardement in. Tien minuten voor tijd drie uitgelezen mogelijkheden voor Leko en tweemaal Balaban, maar, u raadt het nooit, ‘Milo’ houdt ze alledrie tegen. Na een zeldzame tegenaanval kwam BancĂ© alleen voor Stijnen, maar de Limburger was goed wakker gebleven en redde met de voet. Club leek moe, Lokeren counterde, BancĂ© trapt keihard op Stijnen. In blessuretijd kon BancĂ© dan toch de verlossende treffer keihard achter Stijnen trappen, derde keer goeie keer dus. Winst voor Lokeren, Club kreeg een ferme knauw met het zicht op de titelstrijd. [AN]

Vooraf