Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Het Kuipje
Westerlo wint na dolle slotfase
Anthony Van der Planken

Westerlo heeft na een dolle slotfase afstand genomen van Sint-Truiden. De Kempenaars wonnen pas in de laatste minuten van de Kanaries dankzij doelpunten van Kolar en Delen.

Sint-Truiden startte het beste aan de partij en kwam al na een klein kwartier op voorsprong. Rocky Peeters -weer hij- kon een voorzet van Mulemo in twee tijden achter doelman Gaspercic werken. 0-1, Westerlo op achtervolgen aangewezen. Toch liet de thuisploeg zich niet doen. Na een dikke twintig minuten spelen scoorde Ntuka ei zo na de gelijkmaker. De middenvelder leek te gaan scoren, maar trapte de bal uiteindelijk op de paal. Een gelukje voor Sint-Truiden, dat zo met de voorsprong mocht gaan rusten.

Na de rust pakte Westerlo uit met een kort offensief. Eerst was er Ntuka, wiens inzet gered werd door doelman Deelkens. Iets later was er Utaka, die nipt naast doel kopte. Owoeri's schot was er al even dicht bij. Kolar probeerde het ook eens, Hayen voorkwam echter dat de bal over de lijn rolde.

Het keerpunt kwam er zes minuten voor het einde van de wedstrijd. Ntuka kreeg zijn tweede geel en mocht naar de kleedkamer. Westerlo liet zich echter niet gaan en zorgde met tien man voor een sensationeel einde. Amper een minuut na de uitsluiting tikte Kolar de gelijkmaker tegen de netten. De Tsjech scoorde uit een rebound van een poging van Chris Janssens. STVV was van slag en incasseerde prompt nog een tweede treffer. Utaka zette goed voor en zag tot zijn tevredenheid Delen de bal binnenkoppen. 2-1, Westerlo alsnog aan het feest.