Stadion: Freethiel
Beveren kan nog eens winnen
Thierry Van Uffelen

Beveren heeft een bewogen week achter de rug. Het besliste niet verder te gaan met trainer Dufour. Maar nog belangrijker, na vijf jaar onder de vleugels van Guillou, besliste men in het Waasland te kappen met de Franse connectie. De coach van Westerlo, Herman Helleputte, bezocht zijn ex-ploeg. Hij bracht een vervroegd paasgeschenk.

Beveren nam de partij meteen in handen. Slecht terugspelen van Van Kerckhoven bracht Gaspercic in de problemen . De zeer bedrijvige Gervinho zat er goed tussen, maar kon niet afdrukken. Een mooie actie van alweer Gervinho bracht Dissa in stelling en die maakte zijn negende van het seizoen. Westerlo leek nu wakkergeschud en ging op zoek naar een doelpunt. Grote doelkansen leverde dit echter niet op, maar het spelbeeld kantelde wel. Westerlo nam het spel meer in handen, de kansen bleven voor Beveren. Vlak voor rust zette Owoeri doelman Copa nog eenmaal aan het werk, maar de lage schuiver kon de Wase goalie niet bedreigen.

De eerste kans in de tweede helft is ook voor Westerlo en alweer voor Owoeri. Hij schiet van dichtbij op Copa. Ook in de rebound gaat de Ivoriaanse international goed plat. Aan de overkant laat Gervinho dé kans op de 2-0 liggen. Hij knalt van dichtbij hoog over. De kansen voor Beveren beginnen zich op te stapelen, maar de Ivorianen weigeren te scoren. Westerlo helpt dan maar een handje. Na een mooie rush van Diallo en zwak verdedigen van Westerlo valt de bal bij de ingevallen Coco en die twijfelt niet, 2-0. Nog geen minuut later is het alweer raak. Dissa wordt diepgestuurd door Junior, hij legt beheerst zijn tiende van het seizoen tegen de netten. Wedstrijd gespeeld. Beveren lijkt tevreden en Westerlo begint kansen te krijgen. Een kopbal van Janssens is niet ongevaarlijk, ook de uitbraken van Utaka mochten er wezen. Hij kan de verdiende eerredder scoren vanuit een schuine hoek. Beveren maakt nog een vierde van de avond op de counter in de laatste minuut. Gervinho pakt Gaspercic tegenvoets.

Beveren wint zijn eerste wedstrijd in 2006 en dat onder leiding van Eddy De Bolle. Hij maakte een geslaagde indruk met zijn 5-3-2 opstelling. De cijfers waren overdreven, maar de drie punten wel verdiend. Westerlo kon ganse wedstrijd wel dreigen, maar de overtuiging ontbrak. [AN]