Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen vernedert Cercle
Anthony Van der Planken

Cercle Brugge heeft zijn reputatie van slechtste verdediging nog maar eens in de verf gezet. Na de zware nederlaag op Standard kregen de Bruggelingen nu slaag van Moeskroen. Het werd 6-0.

Moeskroen startte het best aan de wedstrijd. Dat resulteerde na een dikke twintig minuten in de 1-0. Zewlakow bracht de bal in de zestien, waarna Masureel domweg zijn eigen doelman verschalkte. Cercle wist ook na de treffer van geen hout pijlen maken en kreeg uiteindelijk ook een tweede doelpunt te verwerken. Dugardein knalde de bal kurkdroog binnen, Vandendriessche was kansloos.

Ook na de rust domineerde Moeskroen. Zewlakow zag zijn kans en scoorde een loepzuivere hattrick. De Poolse aanvaller keerde deze winter terug van Metz en bewees vandaag nog maar eens zijn waarde voor dit Moekroen. Ook de ingevallen Fellahi toonde zich trefzeker: hij scoorde in de laatste minuut de 6-0.

Cercle mag zich gaan bezinnen, Moeskroen lijkt op weg naar een verlengd verblijf in eerste.