lokSporting Lokeren
staStandard
Datum: 12/03/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Daknam
Standard verdiende meer tegen Lokeren
Steven Bologne
| 0 reacties
Standard verdiende meer tegen Lokeren
Foto: © SC

Standard is op het veld van Lokeren niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Lokeren liet het initiatief aan de Rouches, Standard ging geduldig op zoek naar een doelpunt maar kon niet voorbij een alweer beresterke Milojevic.
 
Het werd een saaie wedstrijd op Daknam met vooral eenrichtingsvoetbal naar het doel van Lokeren. Oguchi Onyewu kreeg na amper drie minuten spelen een gemeten voorzet van Sergio Conceiçao op het hoofd, de Amerikaan kopte binnen het bereik van Zvonko Milojevic. Standard bleef het gevaarlijkst via Milan Rapaic, Karel Geraerts en Siramana Dembélé maar telkens stond daar -net als tege Club Brugge- Milojevic. Aan de overzijde kreeg Vedran Runje nauwelijks werk op te knappen, vlak voor de pauze liet hij zich lobben door Aboulbacar Camara, de doelman van de Rouches was nog net op tijd teruggekeerd om de vallende bal op te vangen.
 
Na de pauze zakte Lokeren nog meer naar achter en ging Standard op hetzelfde elan door. Zonder overhaast te werk te gaan wachtte Standard zijn kans af, op het uur had de score geopend moeten zijn. Mohamed Tchité kopte in de handen van Milojevic, die laatste werpt uit in de voeten van Conceiçao, met een stevige duik kon de Lokerse doelman een doelpunt van de Standard-aanvoerder verhinderen. Aanvaller Aristide Bancé liep zich vooraan enkele keren vast in het bos van Standard-verdedigers waardoor Runje nauwelijks verontrust werd. Naarmate de partij vorderde voerde Standard de druk op met enkele kansen tot gevolg. De beste kans viel vlak voor het eindsignaal, Milojevic ranselde een schot van Onyewu uit doel. Standard kende wel nog geluk toen Bancé in de laatste minuut alleen op weg naar doel onterecht afgevlagd werd door de lijnrechter.
 
De laatste drie ontmoetingen tussen Lokeren en Standard op Daknam eindigden telkens op een gelijkspel. Vanavond werd dat dus de vierde keer met dezelfde einduitslag als vorig seizoen; 0-0. Een gemiste kans voor Standard om opnieuw leider te worden, de Rouches komen wel op één punt van leider Anderlecht. [AN]

Vooraf