Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Edmond Machtensstadion
Saaie match verdient geen winnaar
Filip Van der Elst

FC Brussels en La Louvière deelden zaterdagavond, na een slaapverwekkende partij, de punten. Geen van beide ploegen mocht echt aanspraak maken op de drie punten. De weinige kansen werden dan ook nog eens geweerd door twee ijzersterke doelmannen (Nys en Cordier), waardoor de partij op een logische 0-0 eindigde. Vooral La Louvière schiet weinig of niets op met dit punt.

De eerste helft was het aankijken niet waard: veel middenveldspel en nauwelijks kansen. Brussels gaf niet echt de indruk voluit voor de zege te willen gaan, al miste Niçoise wel een unieke kans op de openingsgoal, toen Ekani onder de bal doorging. Aan de overkant kopte Cousin de bal naast het doel van Nys. De bedrijvige Culek probeerde het tot twee keer toe met een afstandsschot: het eerste werd gepakt door Cordier, het tweede spatte uiteen op de paal. Na 45 minuten floot de scheidsrechter het rustsignaal, maar de 22 spelers hadden er eigenlijk al 45 minuten rust opzitten...

De Wolven kwamen gretiger uit de kleedkamers, en Nys moest zich al snel onderscheiden op een laag schot van Oliseh. Even later ging een kopbal van Sofiane maar net naast. Deze aanvalsdrift van La Louvière duurde echter niet lang, want na een kwartiertje pressing viel de bekerwinnaar van 2003 weer terug. Brussels kon weer wat opschuiven, maar Cordier had weinig problemen met de pogingen van (een zeer bleke) Niçoise en Haydock. Meer moeite had hij met een hard schot van Culek. Die mocht het even later, van dichtbij, nogmaals proberen, maar in het slotkwartier bewees Cordier pas echt waarom hij "jong en beloftevol" wordt genoemd. De laatste kans was wel nog voor de bezoekers, maar Nys stond paraat op het schot van Sofiane.

De tweede helft was dan wel iets beter (vooral Brussels kreeg enkele goeie mogelijkheden), toch brachten beide ploegen veel te weinig. Brussels mist duidelijk Igor De Camargo, en ook La Louvière heeft het moeilijk om kansen te creëren (en die dan ook af te werken). Door dit gelijkspel en de zege van Beveren, komt La Louvière op de voorlaatste plaats terecht.