Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Luminus Arena
Genk onverdiend langs Germinal Beerschot
Ruben Claesen

Racing Genk kon niet zonder problemen afstand nemen van Germinal Beerschot. In een saaie eerste helft konden geen van beide ploegen imponeren. Engelaar kon in de tweede helft wel scoren, maar overtuigend kon de prestatie van de Limburgers allerminst genoemd worden.

Bij Racing Genk waren Soley en Mikulic geschorst, waardoor Sigurdsson en Verdonck terug in de basis kwamen. Bij Germinal Beerschot was Kris De Wree geblesseerd (adductoren) en Jurgen Cavens ziek (bronchitis).

In een erg kalme aanvangsfase kwam de eerste dreiging van Germinal Beerschot. Een hoekschop van de bezoekers werd teruggelegd tot bij Van der Weerden, zijn schot bleef hangen in de zestien en werd dan paniekerig weggetrapt. Na een klein kwartiertje konden we het eerste doelgevaar noteren, maar het schotje van Haroun was eigenlijk te min om een kans te noemen.  Rond het halfuur was er dan eindelijk volwaardig doelgevaar. Daniel Cruz krulde de bal heerlijk naar de hoek, Moons redde even knap. Vijf minuten voor rust kwam de thuisploeg eventjes opzetten. Een voorzet van Cornelis vanop rechts bereikte het hoofd van Bob Peeters, Luciano kon de bal klemmen. Even later was er een vrije trap die naar doel verlengd werd door Sigurdsson, Luciano kon ternauwernood redding brengen. Kort samengevat was de eerste helft een bijzonder saaie vertoning, met enkel naar het einde toe enkele doelpogingen.

We keken hoopvol uit naar de tweede helft, uitgaande van het feit dat die moeilijk slechter kon zijn dan de eerste. In de tweede minuut al een schitterende lange bal van Verdonck die Engelaar bereikte, die draaide goed weg en trapte vervolgens in de armen van Luciano. Na vijf minuutjes was er een goeie actie over de rechterkant, De Decker legde breed voor Dosunmu, die kwam oog in oog met Moons maar kon het hoofd niet koel houden. Dit had de 0-1 moeten zijn. Drie minuten later kon Engelaar dan toch de ban breken. Een gemeten voorzet van Defour naar de Nederlander, die van dichtbij staalhard de netten liet trillen. Meteen na het doelpunt moest de zieke Defour vervangen worden door Ogunjimi. Na twintig minuten in de tweede helft werd een vrije trap van Van der Weerden onderweg eventjes aangeraakt, waardoor Moons de bal rakelings langs zag gaan. Germinal Beerschot begon de wedstrijd over te nemen en drong meer en meer aan. Via een bedrijvige Dosunmu kwam de bal bij Cruz, zijn uithaal werd gepareerd door Moons. Een hoekschop leverde een kwartier voor tijd een heet standje op voor het doel van Moons, die zijn leven riskeerde om De Roeck van de 1-1 te houden. Twee minuten later schoot een frisspelende Cruz voorlangs. 1-0 zou het blijven, ook nadat Engelaar op Luciano stuitte en Dosunmu naast trapte. [AN]