Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wint makkelijk
Thomas Dubois

Anderlecht profiteerde gisterenavond optimaal van het puntenverlies van Club Brugge. Onder impuls van een – opnieuw - sterke Frutos won Anderlecht met zware 4-0 cijfers tegen SK Beveren. De Waaslanders kwamen nooit in het stuk voor en speelden te onzorgvuldig. Beveren komt zo opnieuw in de degradatiezone te staan terwijl Anderlecht een gouden zaak doet.

Anderlecht begon sterk aan de wedstrijd maar kreeg aanvankelijk geen kansen. Wel geel voor Wilhelmsson omdat hij zich nog maar eens liet vallen in het strafschopgebied. Na twintig minuten had Anderlecht meer bijval, de doorgebroken Frutos werd foutief gestopt door Copa en Zetterberg zette de penalty zonder problemen om. Copa blesseerde zich bij deze fase en werd vervangen door Verhulst, die geen leuke binnenkomer had want enkele minuten later stond het al 2-0. Alweer Frutos legde af voor Wilhelmsson, die de netten deed trillen.

Na de break kregen we hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. De Beverense Ivorianen die hulpeloos achter het leer holden en moesten toekijken hoe Frutos en Akin gesteund door Vanderhaeghe en Zetterberg naar hartelust aanvalden. Een kwartier voor tijd kwam dan ook de logische 3-0 tot stand. Zetterberg bereikte Frutos die maar binnen te knallen had. In de laatste minuut werd het nog 4-0. Akin – die de voorkeur gekregen had op Mbo Mpenza – kan de bal na veel geklungel van de Beverense defensie makkelijk binnenkoppen.

Anderlecht komt zo opnieuw op kop en trekt als leider naar Brugge. Beveren blijft onderaan bengelen. [AN]