Club en Anderlecht zetten achtervolging in

Kristof Blomme
| 0 reacties
Club en Anderlecht zetten achtervolging in
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 27 lijkt opnieuw in het voordeel van Standard en Anderlecht uit te draaien. De Rouches wonnen van Racing Genk en schakelden op die manier de Limburgers definitief uit. Zulte Waregem ging dan weer verrassend onderuit tegen Lierse, dat een sterke terugronde afwerkt. De West-Vlamingen moeten allicht definitief de rol lossen voorin. Anderlecht volgt op amper één punt van Standard. Zaterdag kruisen de Brusselaars de degens met het laag geklasseerde Beveren. Club Brugge is de enige ploeg uit de top-3 die buitenshuis moet voetballen. Ondertussen weten we al welk nadeel dat kan zijn dit seizoen. In Het Kuipje wacht Club weer een lastige avond.  Andere vier partijen op zaterdag zijn Charleroi - Lokeren, Germinal Beerschot - Moeskroen, Cercle Brugge - Brussels en La Louvière - Roeselare.

Anderlecht moet het opnemen tegen Beveren. Paars-wit ging vorige week zwaar, met 3-0, de boot in bij Sint-Truiden. Thuis tegen Beveren moet er absoluut gewonnen worden. Standard nam gisteren immers de leiding over. Bovendien wacht Anderlecht volgende week de topper bij Club Brugge. Beveren kon vorige week eindelijk nog eens winnen. De Ivorianen tellen één punt voorsprong op rode lantaarn La Louvière. Bij de thuisploeg blijven Kompany en Juhasz out. Verder kan Vercauteren op al zijn manschappen rekenen. Beveren moet het stellen zonder Arunina. Joseph-Augustin is nog een twijfelgeval. 

Club staat voor een zware verplaatsing bij Westerlo. Westerlo kent wel een matige terugronde. De ploeg die voor de winterstop amper een doelpunt moest incasseren worstelt zonder Coelho met zichzelf. Ondertussen zakte het weg naar plaats acht. Dit seizoen wist blauw-zwart amper drie verplaatsingen te winnen, drie keer met 0-1. Daarnaast speelde het zeven keer gelijk. Mits winst wordt het volgende week een topper op het scherp van de snede. Bij de Kempenaars zijn De Wilde, Wagemakers, Beloufa en Owoerie geblesseerd. Mario Verheyen zit op de strafbank. Ntuka komt dan weer terug uit schorsing. Bij Club zijn enkel nog Lange, Butina en De Cock niet speelklaar. Blondel werkte 90 minuten met de reserven af. Dufer, Clement en Klukowski starten in de basis. 

Charleroi en Lokeren vechten een duel uit in de middenmoot van het klassement. Tussen beide ploegen gaapt een kloof van vijf punten. Charleroi, het nummer negen, moest vorige week zonder punten terugkeren uit Brugge, ondanks een sterke partij. Lokeren, dat zevende staat, hield Standard op 0-0. Bij de Zebra's zijn Laquait en Serebrennikov niet fit. Chabaud zit een schorsingsdag uit. Lahaye staat tussen de palen. Lokeren kan nog geen beroep doen op Bouabe, Doba, Drulic, Gretarsson en Van Handenhoven. Vukomanovic, Jukic en Bouchouari deden wedstrijdritme op bij de invallers. 

Cercle Brugge en Brussels staan tegenover elkaar in het Jan Breydelstadion. Cercle speelt een matig seizoen. Vorige week ging het hard onderuit tegen Moeskroen, 6-0. Hierdoor komt groen-zwart stilaan in de problemen. Winst tegen Brussels is een must. De Brusselaars spelen een grijs seizoen, maar komen absoluut niet meer in de problemen onderin. Ze kunnen de resterende partijen zonder enige druk aanvatten. Cercle kan nog steeds niet rekenen op sterkhouders Viane en Svetlicic achterin. Pivaljevic is ziek. Masureel, die twee keer na elkaar zijn eigen doelman klopte, zit op de bank. Bij Brussels zijn enkel Theunis en Clement out. Niçoise en Sanogo vormen het duo voorin. 

Roeselare gaat op bezoek bij het fel geplaagde La Louvière. De top van de Wolven werd deze week aan een huiszoeking onderworpen. Ook sportief wordt dit seizoen stilaan een drama. Het staat laatste, met één punt achterstand op Beveren. Roeselare, een gedoodverfde degradatiekandidaat, doet het uitstekend. De West-Vlamingen staan elfde en zullen zich zonder problemen redden. Bij de thuisploeg zijn Montoya, Lecomte en Rogerio er niet bij. Durieux zit zijn tweede en laatste schorsingsdag uit. Bij Roeselare zijn Lauwers en De Vleeschauwer uitgeschakeld. De Coninck zit op de strafbank. Joly is twijfelachtig. 

De laatste partij op zaterdag is die tussen Germinal Beerschot en Moeskroen. Beide ploegen staan respectievelijk twaalfde en dertiende. Ze worden van elkaar gescheiden door amper één punt. De winnaar van deze partij kan weer wat rustiger ademhalen. Jos Daerden moet enkel De Wree missen. Cavens keert terug in de selectie. Moeskroen, dat vorige week serieus uithaalde, moet het doen zonder Oussalah, Siljak, Grimaldi, Skocjbusic en Benajiba. Topschutter Custovic is geschorst. Hierdoor komt Tailson nog eens in de ploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties