zwaZulte Waregem
lieLierse SK
Datum: 17/03/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Regenboogstadion
Lierse pakt driepunter op Zulte Waregem
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse pakt driepunter op Zulte Waregem
Foto: © SC

Lierse is er in geslaagd om drie vitale punten mee te nemen vanuit Waregem. De Pallieters kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Op die manier springen ze voorlopig terug naar de zestiende plaats en krijgt men ook weer aansluiting met de andere clubs daarboven. Deze spelen wel morgen nog maar voelen de hete adem van de Lierenaars al in hun nek, operatie redding zet zich dus geslaagd verder.

Vier minuten had Lierse nodig om een doelpunt te maken, met enig gelukt botste een vrije trap van Imschoot rechtstreeks in doel. De eerste helft had maar weinig om het lijf, veel middenveldspel met licht overwicht voor Zulte Waregem. Het grootste gevaar van de West-Vlamingen kwam er via Salou. Hij kon eerst goed koppen, dan anticipeerde hij bijna perfect op een te korte terugspeelbaal van Kacic en later devieerde hij een voorzet. Een goeie Van der Straeten hield een zwak Lierse recht in de eerste helft. Het werd nog even warm voor affluiten maar het schot van Veldeman ging slechts nipt naast.

De tweede helft was interessanter om volgen met kansen langs beide kanten. Lierse kwam het meest gedreven uit de kleedkamer en was ook meteen gevaarlijk. Raeymaeckers en Mrdja konden echter niet afwerken. Even consternatie dan op het uur wanneer plots Verschuere rood kreeg. Hij trapte na op Stef Wils nadat die een lichte overtreding begaan had. Vanaf dan ging het mooi over en weer. Zulte Waregem was gevaarlijk via een vrije trap van Van Nieuwenhuyze, aan de overkant konden zowel Imschoot als Mrdja niet bij een voorzet van Raeymaeckers. Lierse loerde op de counter en was ook gevaarlijk op die manier. Doelman Merlier mocht zich onderscheiden op enkele pogingen van Raeymaeckers. Beide ploegen kregen in de slotfase nog ieders één goede kans. Een kopbal van Salou werd gered door Van der Straeten, aan de overkant kon Lierse aanspraak maken op een strafschop na een fout van De Brul. Niets van dat alles kon nog iets aan de uitslag veranderen. 

Lierse toonde zich als blok heel weerbaar en hield het achteraan goed gesloten. Mooi was het allemaal niet maar dat zal de Pallieters slechts een kleine zorg wezen. Zulte Waregem speelde ondermaats en moet voor deze nederlaag in eigen boezem kijken. [AN]

Vooraf