Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Germinal Beerschot ontloopt degradatiestrijd
Ruben Verhaeghe

Germinal Beerschot heeft in de belangrijke wedstrijd tegen Moeskroen het laken naar zich toe getrokken. Het won met 1-0.

De Kielse Ratten begonnen het best aan de wedstrijd. Doelman Luzzi redde een vrije trap van Hendrickx, de rebound van Lolo miste precisie. Daarna miste Daniel Cruz op een haar na de openingstreffer. De thuisploeg kwam even later toch verdiend op voorsprong. Pieter-Jan Monteyne trof de paal maar Cvitanovic was goed gevolgd: 1-0. Nog voor de rust had Monteyne de kans op de 2-0, maar Luzzi pareerde.

Ook in de tweede helft kwam Moeskroen zwak voor de dag. De paar kansen die het had werden vakkundig gemist. In de slotfase probeerden de bezoekers nog een strafschop te krijgen toen Milenkovic een bal tegen de arm kreeg, maar de scheidsrechter zag de situatie goed in en gaf geen penalty. In de laatste vijf minuten deelde de referee wel nog drie gele kaarten uit: Dorothee, Zewlakow en Noukeu waren de boosdoeners. De score bleef op 1-0 steken en Germinal Beerschot deed zo een gouden zaak in het klassement. Germinal Beerschot staat op de twaalfde plaats in het klassement, Moeskroen ziet de degradatiestrijd weer een stap dichterbij komen. Het telt als detiende in de stand slechts vier punten meer dan rode lantaarn La Louvière. [AN]