La Louvière
roeRoeselare
Datum: 18/03/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade du Tivoli
La Louvière niet voorbij Roeselare
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
La Louvière niet voorbij Roeselare
Foto: © SC

La Louvière en Roeselare hebben het op Tivoli bij een saaie 0-0 gehouden. La Louvière speelde een vol halfuur met tien man, maar wist via een uitstekend keepende Cordier alsnog een punt uit de brand te slepen.

La Louvière was in de eerste helft de betere ploeg. De geplaagde Wolven kwamen na vijf minuten dicht bij de openingstreffer, Sierens ranselde de bal van Sofiane uit doel. Aan de andere kant verhinderde Cordier dat Barbé kon scoren. Iets voor het halfuur kwam Smits oog in oog met diezelfde Cordier, afwerken zat er echter niet in. Jbari kwam daarna tot tweemaal toe dicht bij de 1-0, Sierens redde evenveel keer. Vooral de laatste redding mocht gezien worden. Toch leek het er even op dat Sierens de schlemiel van de avond zou worden. De doelman van Roeselare beroerde de bal met de hand net buiten de zestien, de scheidsrechter gaf slechts geel. Roeselare bleef zo met elf staan en hield ook de 0-0 tot aan de rust op het bord.

De tweede helft kwam traag op gang. Iets voor het uur moest La Louvière met tien man verder. Blay werd uitgesloten, wat Roeselare in numeriek overwicht bracht. De West-Vlamingen konden daar echter niet van profiteren, want ondanks veldoverwicht bleef het 0-0. Een kwartier voor tijd pakte Cordier uit met een kleine mirakelredding op een poging van Malki. Ook Smits probeerde vlak voor affluiten, Cordier lag opnieuw in de weg. Het bleef zo bij 0-0, een uitslag waarmee beide ploegen weinig opschieten in het klassement. La Louvière blijft in acuut degradatiegevaar, Roeselare staat mooi elfdes.

Vooraf