bevBeveren
gntKAA Gent
Datum: 25/03/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Freethiel
AA Gent klimt naar vierde plaats
Guillaume Belaey
| 0 reacties
AA Gent klimt naar vierde plaats
Foto: © SC

Voor deze wedstrijd stond een zowat ongewijzigd Beveren aan de aftrap, bij AA Gent waren Boussoufa en Zoke wegens schorsing afwezig terwijl ook de geblesseerde Vrancken moest afzeggen. Georges Leeekens opteerde voor een spitsenduo Foley-Datti terwijl ook Mrvic aan de aftrap kwam. Met een 22 op 30 in de heenronde konden de Buffalo’s sterke papieren voorleggen terwijl Beveren er best aandeed punten te pakken.
 
In de beginfase dirigeerde Gent het spel want doelman Herpoel kreeg weinig of zelden werk op te knappen. Het was slechts bij het ingaan van het tweede kwartier dat Beveren langzamerhand het evenwicht herstelde onder impuls van Diallo. Het was trouwens deze laatste die de enige Beverense doelkans die naam waardig met een zwak schot op Herpoel plaatste. Op het halfuur moest de Gentse doelman nog eens ingrijpen vooraleer Dissa kon inkoppen.
 
Desalniettemin bleef de thuisploeg fraai combineren maar steevast liepen de dribbelende Ivorianen zich vast op een attente, kordate Gentse verdediging. Bovendien lieten de Buffalo’s zich niet pramen om via Martens-Foley doelman Copa aan de tand te voelen. Even voor rust moest Herpoel in de korte hoek ingrijpen op een stuitende bal van Seka. Kortom in die eerste helft waren doelkansen te schaars om van een aangenaam kijkstuk te spreken.
 
Na de hervatting viel de openingstreffer als het ware uit de lucht toen Martens een verre inworp in de zestien gooide en de Beverense verdedigers inclusief doelman Copa zich daar op verkeken. Dat deed Grégoire echter niet want die knikte resoluut tegen de touwen. Inmiddels zorgde de hevige regenval ervoor dat combinaties in mekaar timmeren minder vlot verliep.
 
Anderzijds zocht de thuisploeg naar het gepaste middel om de Gentse organisatie te ontwrichten. Even na het uur was er nog een kopbal van Lombaerts geneutraliseerd door Copa. In het slotkwartier poogde een mat Beveren vergeefs zijn imago op te krikken om alsnog een draw te bemachtigen.
 
Door die zege doet AA Gent een goede zaak want na het verlies van Zulte Waregem komen de Buffalo's op gelijk hoogte met Essevee en op voorlopig vier punten van Club Brugge. En volgende speeldag krijgen de Buffalo’s het bezoek van blauwzwart. Een clash waar de blauw-witte fans nu al gretig naar uitkijken. [AN]

Vooraf