Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Schiervelde
Roeselare duwt Cercle in gevarenzone
Thomas Dubois

Roeselare won zondagmiddag na twee opeenvolgende thuisverliezen nog eens. Slachtoffer van dienst was het in degradatienood verkerende Cercle Brugge. Roeselare won met 1-0 en is zo praktisch zeker van het behoud. Jamaique Vandamme scoorde al na zeven minuten. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft Roeselare twaalf punten meer dan La Louvière. Cercle hangt net boven de degradatiezone.

Roeselare begon zonder Eloi aan de wedstrijd, hij presteert door zijn verdachtmakingen in het gokschandaal ondermaats. Pivaljevic start bij Cercle op de bank. Roeselare begon het best aan de wedstrijd, Gouden Stud Vandamme kon eerst alleen op doel afgaan maar werd foutief gestuit door Portier. Eén minuut later was het raak voor diezelfde Vandamme wanneer hij een misser van Vandendriessche genadeloos afstrafte. Dat was meteen ook het belangrijkste in de eerste helft, Cercle Brugge kwam niet verder dan een schotje van Pinas terwijl Roeselare had wat het wou, een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft was Roeselare meteen het gevaarlijkst. Dufoor trapte op de buitenkant van de paal. Even later moet Roeselare normaal een strafschop krijgen na een fout van Grondin op Barbé maar Allaerts zag er geen graten in. Verder gebeurde er niets in een ééntonige partij die niet veel inhoud had. Even was er nog opschudding wanneer de ingevallen Boi gewisseld werd en deze woedend richting kleedkamer ging. [AN]