lieLierse SK
La Louvière
Datum: 25/03/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse en La Lou delen de punten
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse en La Lou delen de punten
Foto: © SC

Lierse moest het tegen La Louvière stellen zonder Mrdja en de geschorste Imschoot, in een bijna vol stadion mocht scheidsrechter Verbist de degradatietopper in goede banen leiden. Het werd uiteindelijk een gelijkspel waarbij geen van beide ploegen iets mee op schiet. De Pallieters deden zichzelf de nek om door in de slotfase een strafschop te missen. Wel werd een doelpunt onterecht afgekeurd voor buitenspel.

De wedstrijd begon evenwichtig maar Lierse toonde toch het meeste initiatief. Even werd het warm voor het doel van Cordier nadat een Lierse-speler door de buitenspelval glipte. Cordier kwam nog net bij de bal maar de lijnrechter vlagde onterecht toch voor buitenspel, een voorteken zo bleek later. La Louvière werd wakker via Sofiane. Hij besloot eerst voorlangs en dwong Van der Straeten tot een redding na een schot uit de tweede lijn. Lierse reageerde gepast via Nunes maar zijn schot miste richting. De beste kans voor Lierse tot dan toe kwam er via Tohoua, hij schoot mooi uit de draai de bal maar nipt over. Lierse bleef gevaarlijk wel en drukte La Lou volledig weg. Het hoogtepunt was een doelpunt van Lierse dat onterecht werd afgekeurd, een enorme tegenslag voor de thuisploeg. Het venijn van de eerste helft zat hem nog in de staart, eerst een scrimmage voor het doel van Cordier, zowel Nunes als Tohoua konden niet profiteren. Even later ongeveer dezelfde fase voor het doel van Lierse, verder dan een hoekschop kwam het ook daar niet.

Lierse kwam furieus uit de kleedkamer, Yakovenko kwam tot tweemaal toe tot koppen, zonder veel resultaat. La Louvière kwam niet meer in de buurt van Van der Straeten terwijl het aan de overkant meerdere keren warm werd. Nunes en Mujanovic gingen samen naar de bal, Nunes nam over maar werd nog net genoeg gehinderd door een Waals been. Lierse kwam meer en meer opzetten maar ook Snoeckx kon niks aan de score veranderen. Zijn poging was te zwak en werd van de lijn gehaald. Ook in de tweede helft zat het venijn hem in de staart, eerst werd een doelpunt van Lierse weer afgevlagd, dit keer wel terecht. De Pallieters kregen ook nog een strafschop nadat doelman Cordier te gretig naar de benen van Nunes ging. De Braziliaan kon zelf beslissen over de winst van zijn ploeg maar verzuimde de bal vanop de stip binnen te trappen.

Lierse komt zo geen stap vooruit in de strijd om het behoud. De voorsprong op La Louvière blijft gelijk, deze op Beveren werd iets of wat vergroot. Een drama is het echter niet voor de Pallieters, ze behouden nog voeling met Cercle en Moeskroen, beide ploegen spelen wel straks nog. [AN]

Vooraf