Stadion: Stayen
Zulte Waregem verliest ook op Staaien
Anthony Van der Planken

Na het thuisverlies tegen Lierse ging Zulte Waregem nu ook op het veld van Sint-Truiden onderuit. De competitierevelatie moet zo bovenaan de rol lossen.

De eerste helft had bitter weinig om het lijf. Sint-Truiden zorgde na een kwartier spelen voor een schaars hoogtepunt: Marco Nys leverde de perfecte hoekschop af, Desiré Mbonabucya kopte binnen. Zulte Waregem probeerde iets terug te doen maar slaagde er niet in om kansen af te dwingen. De 1-0 bleef zo tot aan de rust op het scorebord.

Net als in de eerste helft was ook de eerste kans in de tweede helft meteen raak. Rocky Peeters kreeg wel erg veel ruimte en kon zo de bal staalhard voorbij doelman Merlier trappen. Zulte Waregem moest nu iets terugdoen, maar slaagde er niet in om nog te scoren. Ludwin Van Nieuwenhuyze zorgde met een vrijschop voor de beste kans, doelman Deelkens ging echter goed plat.

Sint-Truiden wint zo een erg magere partij en doet een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. De Kanaries staan nu dertiende, met vijf punten voorsprong op de rode zone. Zulte Waregem blijft voorlopig op vier punten van Club Brugge, dat morgen wel verder kan uitlopen als het wint van Anderlecht. AA Gent komt ondertussen op gelijke hoogte, Racing Genk kan zich daar morgen bijvoegen mits winst op Moeskroen.