rwdmRWDM
Germinal Beerschot
0-1
Datum: 25/03/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Edmond Machtensstadion
Meer kaarten dan doelpunten
Rudi Zeelmaekers
| 0 reacties
Meer kaarten dan doelpunten
Foto: © SC

Na een wedstrijd die gekenmerkt werd door een grote hoeveelheid kaarten en weinig doelkansen was het Germinal Beerschot dat dankzij een doelpunt van Marc Hendrikx  met de drie punten naar huis mocht.  Nauwelijks ballen tussen de palen maar toch eentje tegen de netten zorgde ervoor dat het plaatsje van de Antwerpse club gegarandeerd werd bij de elite voor volgend seizoen.

In het openingskwartier mocht Brussels zich de betere ploeg noemen. Met twee kleine kansen, telkens bij een hoekschop, wisten de Brusselaars Luciano nauwelijks te bedreigen.  Eerst was er Culek die na een hoekschop de bal ver naast trapte. Daarna zorgde Snelders met een kopbal voor enig gevaar, maar weer moest de bezoekende doelman niet in actie komen om het gevaar te keren. Na 16 minuten wist Snelders zich door te zetten in het centrum. Monteyne liep hem op de hielen. Snelders ging makkelijk onderuit en scheidsrechter Flament duwde Monteyne prompt een rood karton onder de neus. De daaropvolgende vrije trap werd door Peto rechts van het doel gedraaid.
 
Germinal Beerschot kon daar weinig tegenover stellen. Flament had voldoende kaarten op zak. Eerst kreeg De Roeck een gele kaart en nog geen twee minuten daarna kreeg Brussels’ middenvelder Culek ook al geel voor niet zo zware fouten. Selemani mocht ook al tegen een gele kaart aankijken toen hij niet genoeg afstand nam bij een vrije trap.
 
Op het half uur was er de beste kans van de wedstrijd voor Germinal Beerschot. Jonas De Roeck kopte de bal van bij de tweede paal naar Dosunmu maar die kwam net tekort om het leder binnen te knikken. Twee minuten later ging Sanogo met gestrekt been vooruit stevig door op Luciano. De bezoekende doelman reageerde furieus maar kreeg hiervoor enkel een waarschuwing. Sanogo kreeg wel geel voor zijn onstuimige actie. 
 
Beide ploegen wisten de eerste 45 minuten geen bal tussen de palen te krijgen, dus gingen ze rusten met een logische brilscore.
 
In de tweede helft leek het kaartenfestival door te gaan. Na minder dan 5 minuten werd Sanogo een tweede gele kaart getoond nadat deze Cruz onderuit had gehaald zodat beide teams met evenveel pionnen op het veld stonden. Voetballen werd echt heel moeilijk gemaakt door de grote foutenlast langs beide kanten. De doorgebroken Culek werd foutief afgestopt door Van der Weerden na een goede doorsteekpas van Haydock.  Een gele kaart was het lot voor de Nederlander. Even later mocht Haydock van even buiten het strafschopgebied een teruggelegde bal op doel vuren, maar zijn schot zoefde over.
 
Germinal Beerschot wist het eerste schot in het kader te laten optekenen na meer dan 65 minuten voetbal. Cruz plaatste een voorzet op het hoofd van Dosunmu maar zijn kopbal was niet krachtig genoeg om Nys te verschalken.

Germinal Beerschot stak nog even zijn neus aan het venster met een kopbal van Milenkovic die alle richting miste. In het Edmond Machtens Stadion viel er weinig voetbal op te merken maar de kaarten bleven komen. Peto werkte Cruz tegen de grond en een logische gele kaart was het gevolg.  Niet veel later was het de beurt aan Milenkovic toen deze Espartero de lucht in trapte.
 
Beide teams bakten er maar weinig van en de wissels die beide trainers doorvoerden konden daar maar weinig aan veranderen. Cruz deed dan wel een poging om een doorbraak op links succesvol af te ronden, doch Haydock was net op tijd om het schot van de Colombiaan af te blokken. De tegenaanval van Brussels leverde een zwak schot van Nicoise op, dat overigens ver naast ging. 
 
Net op het moment dat iedereen dacht dat deze partij doelpuntenloos zou eindigen zorgde Hendrikx voor de verrassing. Cruz  stuurde hem op rechts naar doel en de ervaren Hendrikx wist zich te beheersen en plaatste de bal mooi in de linkerbenedenhoek nadat hij nog een tackle ontweek.
 
Door deze overwinning mag Germinal Beerschot zo goed als zeker het degradatiespook vaarwel zeggen. Brussels verhuist naar de rechterkolom in het klassement.

Vooraf