lieLierse SK
La Louvière
Datum: 25/03/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Blijft Zulte Waregem in spoor top-3?
Kristof Blomme
| 0 reacties
Blijft Zulte Waregem in spoor top-3?
Foto: © SC

Zaterdagavond staan er in de hoogste klasse vijf partijen op het programma. Zulte Waregem moet, op bezoek bij Sint-Truiden, proberen in het spoor te blijven van de drie tenoren. Lierse en La Louvère vechten een belangrijk duel uit in de kelder van het klassement. Ook voor Beveren staat er een belangrijke partij op het programma, op eigen veld tegen AA Gent. Verder staan ook Brussels - Germinal Beerschot en Lokeren - Westerlo op het programma. 

De match tussen Sint-Truiden en Zulte Waregem is voor beide ploegen belangrijk. De Limburgers vechten onderin een spannende strijd uit. Voorlopig staat het vijftiende, maar de voorsprong op het nummer laatst telt slechts twee punten. Zulte Waregem staat nog steeds op slechts vier punten van landskampioen Club Brugge. Mits winst blijven ze de Bruggelingen dus onder druk zetten voor die belangrijke Europese plaats. Bij de thuisploeg is enkel Kalisa geblesseerd. Nicky Hayen moet geschorst toekijken. Hij zal vervangen worden door Wisniowski. Bij de West-Vlamingen zijn Leleu en Minne uitgeschakeld. Breleur zit een schorsingsdag uit.

AA Gent brengt een bezoekje aan Beveren. Beveren staat gedeeld laatste met La Louvière en kan dus elk puntje gebruiken. De Gentenaars staan op een knappe vijfde plaats, op slechts drie punten van Zulte Waregem. Ook daar blijft dus alles mogelijk. Bij de thuisploeg is enkel Joseph-Augustin niet fit. Junior blijft toch tot het einde van het seizoen en start in de basis. Gent moet het doen zonder twee belangrijke spelers. Wouter Vrancken is geblesseerd, terwijl Boussoufa geschorst moet toekijken. Ook Zoko zit op de strafbank. Verder zijn Foley, Mamouni en De Beule twijfelachtig. 

Lokeren en Westerlo zijn twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Ze tellen beiden 39 punten. Lokeren ging vorige week de boot in bij Charleroi. Westerlo kon Club Brugge op 0-0 houden. Bij de thuisploeg zijn Bouabe, De Vroe, Doba, Drulic, Gretarsson en Van Handenhoven nog steeds geblesseerd. Bij Westerlo zijn De Wilde, Wagemakers, Beloufa en Owoeri er niet bij. Verheyen komt terug uit schorsing.

Brussels en Germinal Beerschot gaan beiden een rustig seizoenseinde tegemoet. Beide ploegen hoeven niet te vrezen voor degradatie, maar meer zit er ook niet in. De thuisploeg kan niet rekenen op Theunis en Clement. Bij de bezoekers is Rachid geblesseerd aan de lies. De Wree doet matchritme op bij de reserven.

Lierse en La Louvière tenslotte, staan voor een zespuntenmatch. Beide ploegen worden onderin door slechts één punt van elkaar gescheiden. Voor beide teams staat er dus veel op het spel. Bij Lierse sukkelen Elberkani, Vairelles, Timmermans en Goris met blessures. Imschoot en Mrdja kijken geschorst toe. La Louvière treedt dan weer aan zonder Brahami, Montoya, Sprio en Rogerio. Lecomte speelt met de invallers terwijl Blay nog onzeker is.

Meer nieuws