Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Anticlimax op het Lisp
viki meeuwis

Het was vrijdagavond de wedstrijd van de waarheid voor Lierse. Het moest winnen en Beveren moest verliezen. De Lierenaars moesten het zonder Nunes, Vanderzijl, Tohoua, Smet, Timmermans en Goris stellen. Lierse begon nerveus aan de wedstrijd. Een rommelig middenveld en hooggespannen zenuwen gaven uiteindelijk geen oogstrelend voetbal op het Lisp. De eerste doelkans was voor Roeselare via Daan Vaesen maar keeper Van Der Jeugt kon zijn netten schoon houden.

In de twaalfde minuut gebeurde dan het wonder, Jurgen Raeymaeckers met een pass naar Dragan Mrdja die Lierse op voorsprong bracht. Op het half uur legde Stef Wils goed af voor Mrdja die de bal binnen lijkt de werken maar keeper Biebauw kon de bal in corner duwen. Tegen het einde van de eerste helft nog een poging van Andic maar die strandde op Biebauw. Lierse ging de rust in met een 1-0 voorsprong, terwijl Beveren nog niet gescoord had en nog geen goal tegen had.

Bij de rust wisselde trainer Trost Raeymaeckers voor Develer. Lierse begon nerveus aan de tweede helft. Bij Roeselare was het Koen De Vleeschauwer die eraf ging en Lauwers die erbij kwam. De supporters op het Lisp bleven er in geloven en met ritmisch handgeklap moedigden ze de spelers op het veld aan. Roeselare kwam nog met enkele acties die voor spanning zorgden op de tribune bij Lierse. In de 69e minuut haalde Vaesen Mrdja hard neer en kreeg daarvoor prompt een rode kaart. Roeselare met tien man verder en Lierse kreeg een vrije trap toegewezen. Die werd door Kristof Imschoot genomen maar net over de kruising getrapt. Door het numerieke overwicht kon Lierse zich herpakken en voor enkele kansen zorgen. Op vijf minuten van het einde werd het plots muisstil in het stadion op het Lisp toen bleek dat Beveren op de Freethiel gescoord had. Meteen alle Lierse dromen in duigen.

Lierse moet nu, ondanks winst tegen Roeselare, toch nog de eindronde spelen. De fans van Lierse bleven na afloop van de wedstrijd minutenlang applaudisseren als dankbetuiging aan hun moegestreden spelers. [AN]