Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
AA Gent duwt Standard in diepe rouw
Anthony Van der Planken

AA Gent heeft Standard een kater van formaat bezorgd. De Buffalo's klopten op Sclessin een waardeloos Standard met 0-2. De Rouches eindigen zo tweede, met slechts één punt voorsprong op Club Brugge.

De wedstrijd startte vrij evenwicht, met AA Gent dat de eerste kans afdwong. De Beule bracht de bal tot bij Boussoufa, die een uitstekende Runje op zijn weg vond. Tien minuten later was het dan toch raak. Christophe Grégoire -ex-Anderlecht- trapte een hoekschop tegen de netten. Standard wist van geen hout pijlen meer maken en botste al gauw op een tweede doelpunt. Pavlovic scoorde opnieuw vanuit een corner.

Standard moest nu drie keer scoren, wilde het nog kans maken op de titel. De spelers beseften dat dat onmogelijk was en verlieten bij de rust onder een striemend fluitconcert het veld.

Na de rust probeerde Standard nog wel, maar scoren lukte niet meer. Een muisstil Sclessin snakte naar het laatste fluitsignaal, waarna er toch een klein "feestje" georganiseerd werd om de spelers te bedanken voor de tweede plek en het bijhorende ticket voor de Champions League - voorrondes.