bevBeveren
moeMoeskroen
Datum: 05/05/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Freethiel
Beveren redt zich... in 88ste minuut
Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Beveren redt zich... in 88ste minuut
Foto: © SC

Beveren kon zich tegen Moeskroen twee minuten voor het einde van de competitie redden. In een goed gevulde Freethiel was de spanning 88 minuten lang te snijden.

Kaïper kwam onverwacht aan de aftrap en dat was een schot in de roos van coach Edy De Bolle. De eerste actie is bijna raak. Kaïper kapt zich knap vrij, maar Martin werkt mooi weg. Even later is het aan Dissa. Hij zet zich sterk door maar alweer Martin. Beveren eist de bal op maar het doelgevaar gaat liggen. Enkel via individuele acties kan Beveren dreigen. Moeskroen blijkt te komen voor een gelijkspel, het speelt defensief en denkt enkel aan de counter. Toch komen ook zij aan de beurt. Dimbala kan een hoekschop inkoppen, maar Diallo haalt van de lijn. Even later is het aan Custovic, maar zijn schot kan Copa niet verrassen. We gaan rusten met 0-0 en momenteel moet Beveren naar de eindronde.

De tweede helft start het best voor Moeskroen. Het begint voor het eerst in de wedstrijd te drukken maar tot grote kansen leidt dit niet. Beveren gaat risico's nemen en laat de bal goed rond gaan. Mooie acties van Diallo, Kaïper en de ingevallen Gervinho leveren groot gevaar op, maar scoren lukt maar niet. De Moeskroense goalie staat uitstekend te keepen. Vooraan komt er ruimte voor Moeskroen. Eerst Dimbala, dan Custovic, komen alleen voor Copa, maar weigeren te scoren. De tijd begint te dringen voor Beveren en de spanning stijgt. Dissa mist nog een reuzekans maar de bal lijkt er niet in de willen gaan. Diallo gaat alweer op wandel en schiet via een Henegouws been alsnog binnen. De verlossende 1-0 staat op het bord. Meteen ook het einde van de wedstrijd.

Beveren mag van geluk spreken dat Moeskroen zijn kansen niet verzilvert, maar ook de eigen afwerking liet te wensen over. Maandag gaat Beveren op bezoek bij de licentiecommisie en Moeskroen, die nog een bekerfinale speelt, wacht hetzelfde lot. [AN]

Vooraf

Jupiler Pro League

 Speeldag 34