Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Cercle wint bij Charleroi
Dirk Pieters

In de wedstrijd tussen Charleroi en Cercle Brugge was er niets meer te winnen of te verliezen. Cercle won met het kleinste verschil op het veld van Charleroi. Stijn de Smet maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Charleroi kreeg in de eerste helft de beste kansen, maar Franky Vandendriessche hield Cercle overeind. Brogno was rond het kwartier dicht bij de openingstreffer, maar de Cercle-goalie stond op de juiste plaats. De bezoekers kwamen nauwelijks aan kansen zodat een 0-0 ruststand een logisch resultaat was.

In de tweede helft kwam Cercle beter in de wedstrijd en kwam het al vrij snel op voorsprong. Stijn De Smet wipte de bal over doelman Laquait en maakte zo de 0-1. Charleroi reageerde meteen, maar opnieuw was Vandendriessche alert. Ook Cercle kreeg nog de kans op de 0-2, maar de mooie actie van Pivaljevic kreeg geen vervolg. Charleroi probeerde nog wel, maar scoren lukte niet meer.

De weinige Cercle-supporters die de verplaatsingen hadden gemaakt hadden dan toch reden om te feesten. Hun club won de allerlaatste wedstrijd van het seizoen met 0-1. [AN]