stvSTVV
rwdmRWDM
0-1
32' Richard Culek (pen)
Datum: 05/05/2006 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stayen
Nys viert afscheid met zege
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Nys viert afscheid met zege
Foto: © SC

FC Brussels won vrijdagavond ook zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Ondanks een sterk begin van thuisploeg Sint-Truiden klom Brussels op het halfuur op voorsprong via Richard Culek. Het gaf die voorsprong niet meer uit handen, en daar waren enkele reddingen van de (normaal gezien) afscheid nemende Patrick Nys niet vreemd aan.

Sint-Truiden, dat voor de wedstrijd Sander Debroux huldigde als speler van het seizoen, wou zijn supporters nog een mooie laatste wedstrijd aanbieden, en trok dus snel ten aanval. Maar die andere speler van het seizoen, Patrick Nys, stond al snel paraat toen Peeters alleen voor doel kwam, de Kempense goalie dook gepast in de voeten. Even later was hij ook nog net bij de pinken bij een poging van Stolica. Wisniowiski trapte even later van dichtbij nog op de lat, maar daarna ging de Limburgse storm liggen. Brussels herstelde het evenwicht, en klom op het halfuur zelfs op voorsprong toen Culek een penalty (na een fout op Selemani) feilloos omzette. 

Na de rust zakte het spelpeil tot een dieptepunt, en hing de 0-2 lange tijd meer in de lucht dan een gelijkmaker. Selemani kreeg een mooie kans, maar hij mikte over, en Boeckx moest wat later Sanogo van een eerste doelpunt in rood-zwart tenue houden. Diezelfde Sanogo besloot een knappe solo op de lat, terwijl Nys even daarvoor een poging van Niemi had gepareerd. Verder gebeurde er niet veel meer, op het mooie afscheid dat Nys, na de match, van teamgenoten en supporters kreeg na. Zo won Brussels voor de eerste keer dit seizoen drie wedstrijden op rij. In de hoofdstad blikt men dan ook terug op een geslaagd seizoen, vooral de heenronde was een succes. STVV kon zich uiteindelijk wel handhaven, maar dit zonder veel glans, en deze wedstrijd was misschien wel typerend voor het hele seizoen van de Haspengouwers. [AN]

Vooraf

Jupiler Pro League

 Speeldag 34