bevBeveren
Germinal Beerschot
Datum: 22/04/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Freethiel
Beveren laat mooie kans liggen
Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Beveren laat mooie kans liggen
Foto: © SC

Beveren heeft het zichzelf nog zeer moeilijk gemaakt in de strijd tegen de degradatie. In een flauwe wedstrijd thuis tegen Germinal Beerschot werd er niet gescoord. De eerste helft was nog genietbaar, de tweede overbodig.

Het eerste gevaar komt van Hendrickx. Zijn vrije trap gaat rakelings naast. Beveren neemt de wedstrijd in handen. Mooie combinatie tussen Fontenette en Diallo, brengt Dissa in een mooie schietpositie. Maar hij besluit over. Even later is het de beurt aan Ouattara, maar hij schiet te zwak. Gevaarlijke counter van Beveren brengt Luciano uit de zestien en hij neemt de bal duidelijk met de hand, maar scheidsrechter Verbist reageert niet. Het spelpeil daalt. Tokpa kan met een mooie actie doorbreken, maar alweer een te zwak schot. Vlak voor rust krijgt Beveren nog twee unieke kansen, maar zoals het ganse seizoen is afwerken niet de specialiteit van de Beverse Ivorianen.

Na de koffie valt er maar weinig te beleven. Het tempo van de wedstrijd ligt enorm laag. Germinal Beerschot is tevreden met een punt en denkt vooral aan verdedigen. Beveren kan geen tempo maken. Dissa krijgt nog wel een kans, maar laat ze liggen. Aan de overkant kan de onzichtbare Dosumnu toch eens doorbreken. Maar Copa is goed gevolg en neemt hem uit de voeten.

Beveren laat twee gouden punten liggen en zal moeten strijden tot de laatste speeldag voor het behoud. De laatste plaats lijkt wel weg, want La Louvière staat al vijf punten achter. [AN]

Jupiler Pro League

 Speeldag 32