Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Het Kuipje
Gent zet Club Brugge onder druk
Anthony Van der Planken

AA Gent heeft zondagavond de drie punten weggekaapt bij Westerlo. Na een vrij saaie wedstrijd trokken de Buffalo's aan het langste eind.

Gent kwam vlak voor de rust op voorsprong dankzij een doelpunt van Dominic Foley. Toch was Westerlo gedurende de hele eerste helft de betere ploeg. De Kempenaars domineerden, maar verder dan enkele afstansschoten kwamen ze niet. Uiteindelijk kwam Gent op een diefje op voorsprong. De Beule leverde de perfecte voorzet af voor Foley, die voorbij Gaspercic trapte.

Ook na de rust viel er op het Kuipke weinig te beleven. Gent speelde erg volwassen en hield de deur achteraan goed op slot. Westerlo probeerde wel te drukken, maar het bleef bij steriel overwicht. Enkel Chris Janssens en Owoeri slaagden er in om de vuisten van Herpoel nog eens te testen, zonder succes. Aan de andere kant was Wouter Vrancken er al even dicht bij, ook hij vond de keeper op zijn weg.

AA Gent wint zo met 0-1 en voert de druk op Club Brugge op. De Buffalo's staan momenteel op gelijke hoogte met de landskampioen en maken dus nog altijd kans op een Europees ticket. Bovendien loopt men ook twee punten uit op Racing Genk, dat gisteren punten liet liggen bij Sint-Truiden. Westerlo blijft ondertussen in de grijze middenmoot bengelen.