Datum: 22/04/2006 20:00
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Daknam
La Louvière staat dicht bij tweede klasse

Lokeren won zaterdagavond met 3-2 van het als laatste geklasseerde La Louvière. In een aangename eerste helft kwam Lokeren al vlug 2-0 voor, La Louvière bleef niet bij de pakken zitten en ging er volop voor, dat resulteerde ook in de 2-1 en 2-2. Het leek erop dat de Wolven één van de laatste strohalmen op punten zou vastpakken, dat was zonder Bancé gerekend die er na de rust 3-2 van maakte. La Louvière staat met anderhalf been in tweede klasse, zeker na de winst van Lierse.

Lokeren begon met Vukomanovic in de plaats van Mady, bij La Louvière moet Jbari op de bank beginnen. Bozak en Stojkov moesten voor de goals zorgen. De wedstrijd begon dramatisch voor La Louvière, al na tien minuten keek La Louvière tegen een achterstand aan. Overmeire bezorgde de bal tot bij Vukomanovic die het vertrouwen van zijn trainer niet beschaamde en scoorde. Even later mocht het Lokerse publiek een tweede keer juichen, opnieuw was het Vukomanovic die de netten deed trillen. Aangever van dienst was Runar Kristinsson.

Ondanks de 2-0 achterstand probeerde La Louvière toch iets terug te doen, de ploeg kon niet anders want er moeten dringend punten gepakt worden wil het de degradatie vermijden. Al één minuut na de 2-0 werd de aansluitingstreffer gescoord, Bozak tot bij Stojkov die de 2-1 binnen legde. De eerste goal voor La Louvière sinds lang. Even later kreeg Bozak een kans om de gelijkmaker te scoren toen hij alleen voor doelman Lazic kwam, hij talmde echter te lang en schoot uiteindelijk over. Het was slechts uitstel van executie want tien minuten voor rusten schoot Bozak de gelijkmaker binnen. Meteen ook de ruststand.

In een flauwe tweede helft viel er niet meer te noteren dan het winnend doelpunt van Lokeren. Alweer Bancé brak even na rusten de ban en zorgde voor de drie punten. Filekovic met de actie en Bancé rondde af. Dat was meteen ook het enige hoogtepunt van de tweede helft in een wedstrijd die zeker voor de rust best te genieten was. [AN]