roeRoeselare
rwdmRWDM
Datum: 22/04/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Schiervelde
Brussels scoort en wint nog eens
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels scoort en wint nog eens
Foto: © SC

Voor het eerst in een maand kon FC Brussels nog eens winnen. Op Schiervelde wonnen de Brusselaars moeizaam en gevleid van KSV Roeselare. Een doelpunt halverwege de eerste helft, van Selemani, volstond voor hun tiende driepunter van het jaar. Voor Roeselare was dit de vijfde thuisnederlaag.

Brussels had een hele waslijst aan geschorsten (Gorius, Niçoise) en geblesseerden (Colpaert, Espartero, Sels), bij Roeselare ontbrak topschutter Eloi en smaakmaker Vandamme. Ook doelman Sierens ontbrak, waardoor Wouter Biebauw zijn debuut onder de lat mocht maken. Bij Roeselare speelden drie spelers (Vanderbiest, Barbé, en Dufoor) die nog voor RWDM, de voorloper van Brussels, uitkwamen.
De wedstrijd kwam traag op gang, maar de eerste kans was voor de thuisploeg: Dufoor kwam alleen voor Nys, maar hij schoot onbesuisd naast. Brussels reageerde onmiddellijk, maar Sanogo kreeg de bal niet voorbij Biebauw. Even later was het wel raak, nadat Selemani een knappe actie van Sanogo afrondde.
Roeselare ging op zoek naar de gelijkmaker, maar alweer Dufoor schoot over. Brussels haalde de rust met een voorsprong.

Na de pauze trok Roeselare massaal naar voren, maar invaller Lauwers schoot een niet te missen kans over. Diezelfde Lauwers kopte nog op de paal, nadat Nys even daarvoor een kopbal van Smits knap uit zijn doel ranselde. Ondertussen had Brussels het vertikt om, op de counter, de wedstrijd te beslissen. Hierdoor bleef het nog lang spannend, maar Roeselare kreeg geen grote kansen meer. Brussels pakte zo nog eens de drie punten mee richting Brussel, en komt zo op gelijke hoogte met Roeselare en Westerlo. [TH]

    

Jupiler Pro League

 Speeldag 32