Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stayen
Draw in Limburgse derby
Ruben Claesen

De match van het jaar voor de thuisploeg is onbeslist geƫindigd. STVV beleefde wel een droomstart, toen Sander Debroux al na vier minuten scoorde. Genk vocht zich terug in de wedstrijd, en kwam eerst langszij via Vandenbergh, en vervolgens op voorsprong na een prachtgoal van Soley. Jeroen Simaeys kon toch nog een puntje uit de brand slepen.

Al na vier minuten mocht Jan Moons een eerste keer grabbelen. Sander Debroux kopte een hoekschop van Buvens voorbij de Genk-goalie, 1-0. Twintig minuten later kwam Racing langszij. Cornelis snelde de rechterflank af, alvorens Kevin Vandenbergh de gelijkmaker voor te schotelen. Beide ploegen speelden met een groot hart, veel strijd dus, maar weinig uitgespeelde kansen. Vijf minuten voor rust probeerde Kris Buvens van ver, Moons duwde in corner. Bij de rust stond het nog 1-1, de thuisploeg startte goed, maar trok zich na verloop van tijd te veel terug op de eigen helft.

Ook in de tweede helft hetzelfde verhaal. Op het uur zagen we een eerste echte doelpoging van Racing Genk, Engelaar probeerde met een schuiver, Deelkens moest een hoekschop toestaan. Twee minuutjes later kwam Genk op voorsprong. Seyfo Soley haalde vanop vijfentwinig meter uit, zijn loeier eindigde in de rechterbovenhoek, een schitterende goal van de Gambiaan. Sint-Truiden leek onder de indruk, Genk contreleerde en kwam er enkele keren gevaarlijk uit. Engelaar en Pocognoli vonden alletwee Deelkens op hun weg. Aan de overkant ging een schot van Niemi net naast. Genk leek de wedstrijd uit te spelen, maar tien minuten voor tijd besliste Simaeys daar anders over. Via Marco Nys kon de middenvelder Jan Moons verschalken. 2-2, een gelijkspel op Staaien, al verdiende Genk misschien een beetje meer, maar Deelkens keepte een glanswedstrijd.

Genk moet nu hopen op puntenverlies van AA Gent en Club Brugge morgen, anders lijkt Uefa-bekervoetbal een verre droom. [AN]