Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Club stap dichter bij Europa
Thomas Dubois

Germinal Beerschot en Club Brugge speelden op ’t Kiel 1-1 gelijk. De wedstrijd kwam pas los in de tweede helft toen Cavens de verdiende 1-0 kon binnenschieten. Het zag er naar uit dat Club Brugge opnieuw zou verliezen buitenshuis, maar in de slotfase gebeurde wat niemand meer verwachtte. Ishiaku scoorde de 1-1.

Club Brugge moest het doen zonder de geschorste Olivier De Cock, Vanaudenaerde speelde in zijn plaats. Club-coach Ferrera kon ook niet rekenen op de geblesseerde Clement, Gvozdenovic kreeg z’n kans centraal in de verdediging. Vermant kwam terug in de ploeg na een weekje schorsing. Bij Germinal Beerschot was Lolo geschorst, Milenkovic was er ook niet bij, hij werd op non-actief gezet door de club.

De wedstrijd kende een lange studieronde en miste creativiteit. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Club Brugge. Englebert kon doorgaan op randje van buitenspel, hij stifte Luciano enig mooi maar diens vingers waren net lang genoeg om de bal op de lat te doen belanden. Daarna was het vooral Germinal Beerschot dat gevaarlijk kon zijn via Hendrikx en Cavens die naast kopte. Aan de overkant konden Yulu-Matondo en Vermant gevaarlijk zijn.

In de tweede helft kregen we meer animo, Germinal Beerschot schoot sterk uit de startblokken en kon vooral via Dosunmu gevaarlijk zijn, ook Messoudi kreeg een kans. Voor Club kon Van Heerden dreigen. Iets na het uur viel het eerste doelpunt toch, en het was er eentje voor de thuisploeg. Stijnen loste een bal van Dosunmu en Cavens kon de rebound scoren. Club Brugge probeerde iets terug te doen maar tot veel gevaar leidde dat niet. Yulu Matondo kon nog eens aanleggen maar Luciano hield z’n netten schoon.

Het venijn zat hem in de staart, eerst kon Balaban op doel koppen. Vervolgens kon de ingevallen Victor bijna scoren tegen z’n ex-ploeg. Club leek opnieuw te gaan verliezen maar in de slotfase kreeg Vermant de bal tot bij de vrijstaande Ishiaku die de onverhoopte gelijkmaker scoorde. Dat zorgde voor immense vreugde want Club Brugge blijft zo drie punten voorsprong houden op AA Gent. Het heeft volgende week tegen Racing Genk genoeg aan een punt om derdes te eindigen. Als het verliest moet het hopen dat AA Gent niet wint tegen Standard want dan eindigt Club slechts vierdes. Gert Verheyen bleef 90 minuten op de bank en mag zich opmaken voor z’n laatste wedstrijd in hoogste klasse. [AN]