Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Luminus Arena
Genk wint en nadert op Gent
Kristof Blomme

Racing Genk heeft op eigen veld Beveren geklopt met 2-0. Na rust zorgden Vandenbergh en Daerden voor de goals. Dankzij deze overwinning komen de Limburgers op één punt van Gent. Beveren behoudt, ook na dit verlies, de zestiende plaats.

De thuisploeg begon beter aan de match met al meteen een schietkans voor Chatelle. Zijn poging ging over doel. Even later kwam ook Beveren voor het eerst dreigen. Een schot verdween via Matoukou net naast. Op het kwartier legde Vandenbergh goed af tot bij Defour. De middenvelder zag zijn knal net naast vliegen. Halfweg de eerste periode ging doelman Moons de mist in, maar Beveren kon niet profiteren. Na een halfuur spelen lag Vandenbergh weer op de loer. De schuiver werd gemakkelijk gepakt door Copa. Twee minuten later opnieuw een uitstekende mogelijkheid voor de kleine Vandenbergh. Wederom kwam Copa gevat tussen. De rust werd bereikt met de brilscore op het bord, hoewel Vandenbergh enkele keren dicht bij een treffer was.

De tweede helft was van een veel minder allooi en ook de kansen bleven uit. Na twintig minuten haalde Defour toch nog eens uit, maar Copa pareerde knap. Tien minuten later kwam ook Beveren de neus nog eens aan het venster steken. Moons pakte de poging van Diallo. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor de Genkenaars. Het was de onvermijdelijke Vandenbergh die Copa met een rake kopbal wist te verschalken. Drie minuten voor affluiten besliste Daerden de wedstrijd na een assist van Vandenbergh. Genk komt op één puntje van Gent, terwijl Beveren zestiende blijft. Volgende week gaan de Limburgers op bezoek bij Club Brugge. Beveren bekampt op de Freethiel Moeskroen.