Datum: 30/04/2006 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Edmond Machtensstadion
Lierse blijft voorlaatste
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Lierse blijft voorlaatste
Foto: © SC

Lierse ging zondagmiddag met 2-1 ten onder bij FC Brussels, en ziet zo de kans om Beveren in het klassement voorbij te steken aan zijn neus voorbijgaan. Lierse begon wel sterk, maar zakte daarna terug, en toen Elberkani dan toch wist te scoren, was het kalf eigenlijk al verdronken. Lierse redde het niet meer, en moet volgende week dus absoluut winnen van Roeselare.

De Lierenaars, gesteund door 2300 supporters (die, dankzij voorzitter Theyskens, gratis binnenmochten), begonnen nochtans sterk aan de wedstrijd. Al snel kreeg het een enorme mogelijkheid, maar Wils mikte van dichtbij net naast. Brussels reageerde met een te zwakke kopbal van Sanogo. Aan de overkant zoefde een schot van Dragan Mrdja over. Na een halfuur ging de geel-zwarte storm liggen, en Brussels kwam beter in de wedstrijd. Kort voor rust klom het zelfs op voorsprong, dankzij een afgeweken, maar fraaie vrije schop van Bruno. Even daarvoor keurde scheidsrechter Petitjean (terecht) de openingsgoal van Andersen af omwille van buitenspel. Lierse was aangeslagen, en Sanogo schoot onmiddellijk na de 1-0, van dichtbij, in het zijnet.
Toch kreeg Lierse nog een grote kans voor rusten: Develer mocht, weliswaar vanuit buitenspel, doorgaan, maar hij schoot onbegrijpelijk naast.

Lierse had in die 45 minuten veel krachten verspeeld, en dat liet zich na de koffie duidelijk merken. Al snel stond Brussels dan ook 2-0 voor, toen Selemani alleen door was en Van Der Jeugt netjes omspeelde. Lierse trok nu met man en macht naar voren, maar kon weinig forceren tegen een verdedigend sterk Brussels. Toch moest doelman Nys, die voor de wedstrijd zijn trofee voor verdienstelijkste Brussels-speler van het seizoen kreeg, zich nog onderscheiden op een schot van Kristof Imschoot. Even later moest hij zich wel gewonnen geven, toen Elberkani knap binnenschoot en zo de aansluitingstreffer voor de ex-club van Nys lukte. In de kleine tien minuten die Lierse nog restten, viel er echter geen doelpunt meer. Brussels pakt zo een zes op zes en hijst zich naar een gedeelde tiende stek in de klassering. Voor Lierse begint het er echter minder goed uit te zien: indien Beveren vrijdag tegen Moeskroen even goed of beter doet dan Lierse tegen Roeselare, speelt geel-zwart sowieso de eindronde met drie tweedeklassers. Het wordt ongetwijfeld nog spannend, onderin. [AN]

Jupiler Pro League

 Speeldag 33