roeRoeselare
staStandard
Datum: 30/04/2006 15:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Schiervelde
Roeselare bezorgt Standard serieuze kater
Thomas Dubois
| 0 reacties
Roeselare bezorgt Standard serieuze kater
Foto: © SC

Standard is er zondagmiddag niet in geslaagd te winnen op het veld van promovendus Roeselare. Het duel eindigde op 0-0. Standard was de betere ploeg maar stuitte op een sterk geheel van Roeselare. Het moet hopen op een misstap van Anderlecht volgende week tegen Zulte Waregem om alsnog de titel te vieren.

Standard begon zonder de licht geblesseerde Rapaic die toekeek van op de bank. Verder waren Deflandre, Costa en Conceiçao geschorst. Bij Roeselare zit enkel Vanderbiest op de strafbank. Na de nodige plichtplegingen waaronder de hulde van Roeselare-coach Dennis Van Wijk en de kampioenen van Knack Roeselare was het Standard dat furieus uit de startblokken kwam. Tot echt grote kansen leidde dat echter niet. Onder andere Walasiak en Niculae konden aanleggen, een doelpunt zat er echter niet in. Rond de tiende minuut had Roeselare bijster veel geluk toen El Araichi de bal aan de eerste paal wegkopte.
 
Aan de overkant kon Roeselare weinig of niets terugdoen. Enkel Jamaïque Vandamme zorgde sporadisch voor gevaar, zijn schot na een kwartier zoefde over. Standard was vooral gevaarlijk via stilstaande fases. Negouai kon inkoppen maar tweede doelman Biebauw redde knap. Ook Geraerts kon nog een keer gevaarlijk zijn maar opnieuw was het Biebauw die een doelpunt voorkwam en ervoor zorgde dat Roeselare met een brilscore de rust inging.
 
Standard moest winnen, en dat wist ook coach D’Onofrio, aan het begin van de tweede helft bracht hij Rapaic in het veld. Aanvankelijk bracht dat niet veel zoden aan de dijk. Het was Roeselare dat het best uit de kleedkamers kwam. Helaas voor Roeselare kon het geen uitgespeelde kansen creëren. Geen kansen, maar wel veel spanning want zonder de uitslag van AA Gent – Anderlecht te weten kon het de laatste kans zijn voor Standard. Halverwege de tweede helft kon Vandamme net niet bij een scherpe voorzet.

Naar het einde van de wedstrijd toe werd Standard dan toch opnieuw de betere ploeg: Niculae, Walasiak en Tchité konden net niet scoren. Een kwartier voor tijd plaatste de pas ingevallen Wamberto de bal op de lat. Het werd alsmaar heter voor het West-Vlaamse doel. Het venijn zat echter in de staart want een perfect schot van Onyewu werd op miraculeuze wijze gered door Biebauw, die zich zo ontpopte tot de man van de match. Op de tegenstoot kon Roeselare zelf bijna scoren, maar de afwerking was niet goed genoeg.
 
Niets dan blije gezichten na de wedstrijd bij Roeselare, want de ploeg slaagde erin Standard twee keer in bedwang te houden, 0-0. Het is één van de weinige ploegen waar Standard niet tegen kon winnen. Voor de Luikenaars mag het allemaal niet baten, het heeft nog een minieme kans op de titel maar moet daarvoor eerst wel zelf voorbij AA Gent volgende week. [AN]    

Jupiler Pro League

 Speeldag 33