Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Stade du Tivoli
La Louvière degradeert na gelijkspel
Thomas Dubois

De eerste daler is bekend, zoals verwacht zakt La Louvière. De wedstrijd eindigde op 2-2, dat was niet voldoende voor La Louvière dat volgend seizoen in tweede of derde klasse zal aantreden. Het heeft immers z’n licentie nog niet binnen.

La Louvière begon zonder Nordin Jbari, toen die te horen kreeg dat hij niet zou starten trapte hij het af op training, ook vandaag zond hij z’n kat. Daardoor debuteerde de jonge Sprio in de basis, hij werd echter al na een kwartier gewisseld. Bij Charleroi was Chabaud geblesseerd en Ciman ziek. La Louvière besefte dat het vandaag moest winnen en begon dan ook sterk aan de wedstrijd. Mazurkiewicz kon niet scoren, Stojkov wel. Hij versloeg Laquait op aangeven van Bozak.

En even later stond het zelfs 2-0 voor de Wolven. Opnieuw was Bozak de aangever en Stojkov de afwerker. Er heerste opnieuw hoop op Tivoli. In de tweede helft was het vooral Charleroi dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Die kwam er ook op het uur. Sterchele met de actie en Oulmers kon scoren. Het wwerd nog een warm halfuur voor La Louvière en zijn supporters. La Louvière mocht dan wel op het punt staan te degraderen, het zou niet aan doelman Cordier gelegen hebben die Charleroi een paar keer van een doelpunt hield.

Charleroi verdiende een gelijkmaker en kreeg die ook, het was Danté die in de laatste tien minuten de 2-2 scoorde en het verdict velde voor La Louvière. Wie niet kan scoren, kan ook niet winnen en dat wreekt zich nu voor de Waalse club. [AN]