Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jan Breydel
Dekelver brengt vreugde in Brugge
Giovanny Saelens

Cercle Brugge moest het vanmiddag opnemen tegen Moeskroen. Dekelver zorgde voor het enige doelpunt in het Jan Breydelstadion. Cercle wipt zo over Moeskroen in de rangschikking.

In de beginfase kon Moeskroen eventjes dreigen met een vrije trap, maar die werd zwak getrapt door Fellahi. Na tien minuten trapte Tailson voorlangs. Even later was het Siljak die een kans kreeg, maar net over kopte. De eerste kans voor Cercle was voor Roiha, die de bal over trapte. Daarna was het Moeskroen dat opnieuw voor gevaar kon zorgen. Fellahi trapte over en twee minuten later was het Siljak die de bal vanop twee meter nog over kreeg. In de volgende tien minuten konden Martin, Pivaljevic en Roiha niet scoren voor Cercle Brugge. Zeven minuten voor rust zagen de supporters Pivaljevic struikelen. Scheidsrechter Van de Velde twijfelde even, maar floot toch niet. In de eerste helft zagen we geen doelpunten. Het was Moeskroen dat eerst het veldoverwicht had, maar rond het halfuur werd Cercle de betere ploeg.

In de tweede helft kwamen Slovic en Dekelver op het veld. Na vijf minuten kreeg Siljak opnieuw een grote kans, maar eens te meer miste hij. Met nog iets meer dan een halfuur te spelen, gingen Pivaljevic, Milosevic en Filekovic met elkaar op de vuist. Pivaljevic en Filekovic kregen geel onder de neus geschoven. Een halfuur voor affluiten liet Dieter Dekelver de Cercle-fans juichen. Hij kon de voorzet van Pivaljevic strak binnenkoppen. Pinas kon acht minuten later de bal aan Dekelver geven, maar hij zag zijn schot in corner gaan. Moeskroen kon dan opnieuw dreigen met een schot van Noukeu dat naast ging. Even later was het Dorothée die de bal naast plaatste na een blunder van Milosevic. In de slotfase kreeg Siljak nog twee kansen om de bal tegen de netten te werken, maar het lukte hem niet.

Cercle won zo na een doelpunt van Dekelver. Siljak had vele kansen, maar scoren lukte hem niet. Eindstand 1-0