Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Het Kuipje
Westerlo wint makkelijk van Beveren
Dirk Pieters

Westerlo is bezig aan een erg sterk seizoensbegin. De laatste vier wedstrijden kreeg de club geen enkel doelpunt tegen. Maar Beveren, de tegenstander van Westerlo toonde eerder al tegen Standard en Club Brugge dat het niet moet onderdoen voor de topploegen. Vandaag zag Herman Helleputte zijn Ivorianen terug.

Na zes minuten kreeg Westerlo een corner via Van Imschoot, Utaka scoorde, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Westerlo was in die beginfase de beste ploeg. Na tien minuten moest Copa zijn kunnen tonen op een schot van Jaja Coelho. De eerste vervanging kwam er al na 20 minuten. Mario Verheyen verliet hinkend het veld, zijn vervanger was Elejiko
De wedstrijd was weinig hoogstaand. Ook Evens kreeg zijn kans nog voor de rust, maar opnieuw stond Copa in de weg. Beveren eiste het meeste balbezit in de eerste helft, maar de beste kansen waren voor de thuisploeg. Vooral Coelho was zeer bedrijvig in de eerste helft.

De tweede helft begon alvast veelbelovend. Misverstand in de Beverse defensie, Utaka mocht alleen op doelman Copa afgaan, maar Beveren-verdediger Zita kon de Westelse spits nog van de bal zetten. Na een uur spelen was het eindelijk raak voor de thuisploeg. Chris Janssens bracht de bal tot bij Utaka, die er nog net zijn tip kon tegenzetten. Het Kuipke ontplofte. De pret was echter van korte duur, want amper één minuut later kon Beveren al tegenprikken. Na een mooie controle van Sanogo trapte Dissa de gelijkmaker binnen. Westerlo nam dan opnieuw het initiatief over, maar Utaka en Coelho trappen naast.
Met nog twintig minuten te gaan, kopte Chris Janssens Westerlo opnieuw op voorsprong na een hoekschop van Van Imschoot.

Het leek erop dat Westerlo de voorsprong niet meer uit handen zou geven. In de allerlaatste vijf minuten maakte Westerlo helemaal komaf met Beveren. Eerst zorgde Utaka opnieuw voor een doelpunt en twee minuten later kon Coelho profiteren van een blunder in de Beverse defensie.

Westerlo kon deze wedstrijd de nul niet houden, maar won vlot van Beveren met 4-1. Westerlo blijft door deze overwinning op een mooie derde plaats. Voor Beveren begint het er iets slechter uit te zien.