Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade du Tivoli
Dagen Ferrera lijken geteld
Kristof Blomme

La Louvière ging op eigen veld zwaar de boot in tegen Brussels, het werd 0-3. Door deze nederlaag blijven de Wolven laatste na negen speeldagen met slechts vier punten. Het ziet er sterk naar uit dat het de laatste wedstrijd van Emilio Ferrera geweest is bij de Walen.

Brussels speelde meteen twee goeie kansen bij elkaar. Eerst werd een voorzet van Espartero nog over gekopt door Clement. Bij de tweede kans was het echter meteen raak. Petö zette voor en kapitein Culek kon gemakkelijk binnenkoppen. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd, maar echte kansen bleven uit. Oulai kon toch eens schieten, maar zijn bal verdween hoog over. Ook Jbari kon op doel trappen, zijn poging ging naast. Even voor de pauze kon Brussels de voorsprong bijna verdubbelen. Op voorzet van Espartero mocht De Camargo koppen. Cordier haalde die bal uit de kruising.

Na de pauze moest La Louvière uit een ander vaatje tappen wilden ze van die laatste plaats wegkomen. De tweede periode kon echter niet slechter beginnen voor Ferrera en co. Een voorzet van Sels werd door de vrijstaande De Camargo binnen gekopt. Eén minuut later was het helemaal over. Snelders liet de volledige thuisdefensie ter plaatse. Na nog wat geknoei van Blay was het uiteindelijk opnieuw De Camargo die de bal over de lijn duwde. Na amper vijf minuten in de tweede helft verlieten al heel wat supporters het stadion. La Louvière kon geen vuist meer maken en de partij sleepte zich naar het einde. Enkel Jbari kwam nog eens dreigen, maar hij schoot over. De Camargo maakte de afgang bijna compleet. Doelman Cordier lag hier goed in de weg. Een zwakke thuisploeg moet nu echt wel voor z'n plaats gaan vrezen in de hoogste klasse. Ook trainer Ferrera mag stilaan voor z'n plaats vrezen.