Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Peeters komt, scoort en gaat
Jan Martynowski

In een aangename zondagavondwedstrijd deelden Germinal Beerschot en Racing Genk de punten. Het werd 2-2 na een spannende en kansrijke wedstrijd. De wederoptredende Dosunmu scoorde tweemaal voor Germinal Beerschot, Soetaers en Peeters scoorden aan de andere kant. Beerschot-kapitein Cvitanovic kreeg een domme rode kaart.

Het waren de bezoekers die het best van start gingen. Soetaers maakte het Kris De Wree vanaf minuut één aartsmoeilijk. Na 10 minuten schudde hij een te laat vertrokken De Wree af, en legde de ex-Ajacied de bal voorbij Luciano. Genk domineerde, maar kwam niet aan kansen. Ook de thuisploeg moest twintig minuten wachten op een eerste kans, al moet gezegd dat een vlam van Dickson beter verdiende. Maar de eerste kans was wel meteen raak: de aanval van de thuisploeg was zo mooi dat de bezoekende defensie niets meer kon doen dan ernaar kijken. Tosin Dosunmu bedankte en kopte voorbij een statische Jan Moons. De wedstrijd ging vanaf dan goed over en weer. Alweer Dickson schoot over, en ook Soetaers en Beslija bedreigden Luciano. Germinal Beerschot dreigde zelf ook, en Genk had een sublieme Moons meer dan nodig. Hij stopte loeiers van De Wree en Chimedza, en stopte de op hem afstormende Gil af.

Aan de rust hielde Jos Daerden Kris De Wree in de kleedkamer. In zijn plaats mocht Lolo het veld op. Die legde Soetaers de hele tweede helft mooi aan banden. Maar na 5 minuten in de tweede helft mocht Daerden zijn plannetje hertekenen. Net op het moment dat de ratten de partij in handen namen, gaf Cvitanovic een elleboogstoot op de borst van Vandenbergh. Niet slim, al moet gezegd dat de reactie van Vandenbergh meer thuishoorde op een podium. De jonge goalgetter deed alsof hij de elleboog in zijn gezicht kreeg. Het was zijn enige wapenfeit. Daerden verving N'Diefi door verdediger Ouon, maar het was Germinal Beerschot dat de wet bleef dicteren. Het was weer Dosunmu die dit overwicht omzette in een doelpunt. De muur van Genk week uiteen en het schot van de Nigeriaan rolde in de hoek binnen. De thuisploeg bleef gevaarlijk, de Genk-verdediging moest regelmatig aan de noodrem trekken om de kwieke Dosunmu en Gil tegen te houden. Maar ook Luciano moest op een kopbal van Stojanovic zijn talent tonen. Een kwartier voor tijd bracht Broos Bob Peeters in. Zijn invalbeurt werd op zijn minst opmerkelijk. Met zijn eerste balcontact controleerde de lange spits de bal, met zijn tweede legde hij de bal mooi binnen, en bij het derde blesseerde hij zich. Hij werd vervangen door de jonge Ogunjimi. In de laatste tien minuten kregen beide ploegen enkele uitstekende kansen. Luciano moest tweemaal uitpakken, maar de ratten waren net iets dichter bij de winning-goal. Lolo trapte voorlangs, een afgeweken vrijschop van Chimedza noopte Moons tot een mirakelsave, en in de laatste minuut kon de kapitein ternauwernood de doorgebroken Dosunmu afstoppen.

Uiteindelijk een billijke 2-2, maar het moet gezegd dat Genk Cvitanovic mag bedanken voor zijn domme reactie. Broos blijft wat op de sukkel met zijn ploeg, Daerden heeft Germinal Beerschot net op tijd op de goede rails gezet met gelijke spelen tegen Standard, Marseille en Genk. Nu ja, op het goede spoor. De ratten staan nog steeds voorlaatst met amper één zege.