Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Lotto Park
Anderlecht doet wat het moet doen
Dirk Pieters

Anderlecht won, zoals verwacht, van Lierse met 2-0. De score had nog veel hoger kunnen oplopen. Enkel Hassan wist tweemaal raak te schieten. Hij en Zitka misten nog wel een strafschop in de slotfase en zo bleef het ‘maar’ 2-2.

De wedstrijd kwam maar traag op gang. Anderlecht had het meeste balbezit, maar deed daar veel te weinig mee. Lierse bleef rustig afwachten en probeerde met momenten iets op de counter. De eerste echte goede kans kwam er na elf minuten, maar Frutos schoot naast na een hoekschop. Ook Lierse stak de neus aan het venster, maar Jarju schoot op doelman Zitka. Iets over het half uur is het dan toch raak voor Anderlecht. De grensrechter dacht er duidelijk anders over en stak de vlag in de lucht, onterecht bleek achteraf. Enkele minuten later was de thuisploeg er opnieuw. Dit keer was het wel raak. Frutos speelde de bal naar Hassan die er 1-0 van maakte. Dat was meteen ook de ruststand.

Ook de tweede helft kwam maar moeilijk op gang tot Hassan zich weer toonde. De Egyptenaar trapte de bal voorbij Van der Jeugt; 2-0. Drie minuten na het doelpunt moest Lierse met z’n tienen verder. Verheyen trok aan de noodrem en mocht vroegtijdig gaan douchen. Tot tien minuten voor tijd gebeurde er niets meer, maar in de slotfase was er nog heel wat spektakel. Vijf minuten voor tijd kreeg Anderlecht een strafschop, maar Hassan schoot op doelman Van der Jeugt. Drie minuten later kreeg Anderlecht een nieuwe penalty na handspel van Mamouni. Dit keer doelman Zitka achter de bal, maar ook de goalie liet de unieke kans liggen. Zo bleef het uiteindelijk 2-0.

Pikant detail: Hassen pakte zijn derde gele kaart en mist dus het duel tegen Standard.