Stadion: Freethiel
Standard wint op de Freethiel
Yves Dekoning

Beveren -  Standard 0-3

Standard heeft ruim gewonnen van Beveren, maar dat verliep minder vlot dan de uitslag doet vermoeden. Vooral voor rust was Beveren beter, maar de kansen werden niet afgemaakt.

Beveren had zijn laatste twee duels gewonnen en ging op zoek naar een derde zege op rij. De eerste kans was voor Standard, maar Igor De Camargo kon net niet bij de bal. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Vooral Mahamadou Dissa en Gervinho waren uiterst gevaarlijk. Olivier Renard moest de Rouches meermaals rechthouden en deed dat schitterend. Twee keer was hij toch geklopt, maar dan bracht het doelkader redding. In de 26ste minuut knalde Gervinho tegen de paal, even later duwde Renard de bal opnieuw tegen de paal. Beveren miste te veel kansen en kreeg het deksel op de neus. Sergio Conceiçao reageerde pijlsnel nadat Copa de bal niet onder controle kreeg en duwde de 0-1 tegen de netten. Nog voor rust kreeg Laurent Macquet een enorme kans op de gelijkmaker, maar hij kreeg de bal niet voorbij Renard.

Na rust leek Standard de wedstrijd onder controle te hebben. De bezoekers kwamen beter voor de dag en liepen zelfs nog uit tot 0-3. In de 69ste minuut trof invaller Steven Defour raak. Op aangeven van Milan Jovanovic scoorde hij een knap doelpunt. Zes minuten later kwam de assist van Defour, het doelpunt van Jovanovic. Beveren probeerde nog wanhopig terug te slaan, maar grote kansen bleven uit. De thuisploeg moest zich neerleggen bij het meesterschap van Renard.