roeRoeselare
cerCercle Brugge
Datum: 28/10/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Schiervelde
Roeselare wint in slotfase
Kristof Blomme
| 0 reacties
Roeselare wint in slotfase
Foto: © SC

Roeselare heeft tegen Cercle Brugge de drie punten thuis gehouden. Vijf minuten voor het einde kopte Smits de enige treffer tegen de touwen in deze matige partij. 

Roeselare was in de beginfase van deze streekderby de meest dominante ploeg. Dat leidde oorspronkelijk echter niet tot veel kansen. Na twintig minuten trapte de heropgeviste Eloi de eerste echte kans tegen de arm van Dewulf. Op het halfuur stak Cercle voor het eerst de neus aan het venster. Het schot van De Smet was te zwak om Sierens te bedreigen. Even later kon Vandenbussche een hoekschop vrij inkoppen. Zijn poging werd nog van de lijn gekeerd. Veel meer viel er niet te beleven in de eerste periode. 

In de tweede helft reageerde Geeraerd door verdediger Oyen te vervangen voor aanvaller Soumaré. Dat leverde niet meteen meer kansen op voor de thuisploeg. Na twintig minuten kreeg De Smet het leer toegespeeld. Zijn schot verdween in het zijnet. Tien minuten later probeerde De Smet het nog eens van ver in deze kansarme partij. Deze poging vloog net naast de kooi van Sierens. Vijf minuten voor het einde viel er toch nog een doelpunt uit de lucht voor de thuisploeg. Een hoekschop werd door de sterke Bjorn Smits overhoeks ingekopt. Cercle kon niet meer reageren en ging zo met het kleinste verschil de boot in.

Vooraf