Datum: 28/10/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Het Kuipje
Jacobs tekent zijn doodsvonnis in Westerlo
Jelle Vereecke
| 0 reacties
Jacobs tekent zijn doodsvonnis in Westerlo
Foto: © SC

Er werd tot nu toe veel gescoord op deze speeldag en zo ook in 't Kuipke. Lokeren kon eindelijk nog eens scoren, maar kreeg er dan ook wel weer vier binnen. Westerlo won verdiend dankzij goals van Delen en Ogunsoto. Zij gaven waarschijnlijk de doodsteek aan Lokeren-coach Ariël Jacobs.

Westerlo vloog er meteen in. Jef Delen kreeg de bal van Jeffrey Ntuka en kon al in de zevende minuut scoren. Lokeren kon alweer achter de feiten aanlopen. De Waaslanders speelden echter nog redelijk mee en kregen ook een kans via Tambwe, maar zijn eerste competitiedoelpunt kwam er ook vanavond niet. Het was dan weer Westerlo dat sterk kwam opzetten. Ogunsoto mocht op korte tijd driemaal op doel trappen, maar evenveel keer zat Milojevic, beste man bij Lokeren, er goed tussen. Lokeren miste bijna zijn volledige verdediging en dat was er aan te zien.

Maar dan flakkerde de Lokerse hoop weer op : een vrije trap van Filipovic werd doorgekopt tot bij youngster Frederik De Winne en die kopte de 1-1 binnen. Het is alweer een verdediger die de bal tegen de netten moet krijgen. Het kon vanaf dan alle kanten uit, maar Lokeren gaf het dan weer weg. Het is alweer Delen die scoort, deze keer met het hoofd en zo staat het 2-1. Lokeren dreigde enkel nog met een schot van Overmeire in de eerste helft, maar Sporting ging alweer met een achterstand de rust in.

En de Waaslanders komen niet echt beter uit de kleedkamer, ze stellen aanvallend weer weinig voor en ook achteraan blijft het behelpen. Utaka was gevaarlijk : eerst trapte hij op de paal, later werkte Zvonko Milojevic de bal in corner. De druk van Westerlo bleef, maar de Lokeren-goalie hield zijn team nog even in de match.

Uiteindelijk moest de Serviër zich toch gewonnen geven : Lokeren is heel slordig op het middenveld en zo kan Ogunsoto alleen afgaan op Milo. Hij stift de bal over de doelman en het verdict is geveld : Lokeren zal alweer met lege handen achterblijven na een zelfde scenario als dat van de bekerwedstrijd tegen Antwerp. Later scoort Ogunsoto zijn tweede van de avond nog in de kluts en wordt zo topschutter in de Jupiler League.

De 4-1 zal hoogstwaarschijnlijk de kop kosten van Lokeren-trainer Ariël Jacobs. De gedoodverfde opvolger lijkt Slavoljub Muslin, een coach waaraan Roger Lambrecht mooie herinneringen heeft. De Waaslanders staan ondertussen al vijftiende en komen in de gevarenzone terecht. Bij Westerlo zijn er weinig zorgen : ze staan op een gedeelde vijfde plaats en kunnen rekenen op een echte goalgetter. De man van de match was echter Zvonko Milojevic : hij is de enige speler die op niveau acteert in een doodzieke ploeg. De vraag is of een andere trainer met deze spelers uit het dal kan kruipen.

    

Vooraf