Datum: 28/10/2006 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Freethiel
Anderlecht krijgt hekkensluiter over de vloer
Kristof Blomme
| 0 reacties
Anderlecht krijgt hekkensluiter over de vloer
Foto: © SC

Nadat Club Brugge vrijdag al ruim won van Moeskroen staan zaterdag nog eens zeven partijen op het programma. Anderlecht zou op eigen veld geen problemen mogen kennen tegen rode lantaarn Lierse. Standard trekt naar Beveren en moet de aansluiting proberen houden met de top. Charleroi staat voor een moeilijke uitmatch bij Germinal Beerschot. Verder staan ook Gent - Brussels, Westerlo - Lokeren, Roeselare - Cercle en Bergen - Zulte Waregem op het programma.

Anderlecht neemt het thuis op tegen Lierse. De Brusselaars komen, mits winst, voorlopig mee aan de leiding. Lierse, dat laatste staat met één schamel puntje, moet zich dringend herpakken, al staat het op Anderlecht voor een bijna onmogelijke opdracht. Bij de thuisploeg blijven Proto, Pareja, Vadis en Tioté out. Van Damme en Tchité zijn fit al start die laatste allicht op de bank. Bij Lierse liggen Peeters, Nnaji en Blessing in de lappenmand. Andic pakte al zes gele kaarten en is dus geschorst. 

Standard trekt naar Beveren en doet er goed aan te winnen. De Rouches tellen momenteel een achterstand van zes punten op Club Brugge en Anderlecht. Ook Beveren kan de punten goed gebruiken onderin het klassement. Bij de thuisploeg is Bozic uitgeschakeld. Lardenoit komt in de ploeg in de plaats van Badjan. Voorin moeten Gervinho en Dissa voor gevaar zorgen. Bij Standard zijn Oussalah, Papassarantis en Matias er niet bij. Lukunku zit mogelijk al in de selectie. 

Gent treft Brussels in het Ottenstadion. Beide ploegen staan in de brede middenmoot. Brussels telt drie punten minder dan de Buffalo's. Bij de thuisploeg is Martens geblesseerd, terwijl Foley geschorst is. Hierdoor komt Zewlakow nog eens in de ploeg. Lombaerts en Laybutt zijn wel weer fit. Brussels kan niet rekenen op Haydock, Sillah, Sanogo en Colpaert. Omonga en Zanzan zitten een schorsingsdag uit. Kargbo werd door voorzitter Vermeersch tot de winterstop op non-actief gezet. 

Met Germinal Beerschot en Charleroi staan twee ploegen tegenover elkaar die iets willen rechtzetten na de blamage in de beker. Beide ploegen werden immers gewipt door een tweedeklasser. Bovendien staan ze goed geplaatst in het klassement. Bij de Ratten zijn De Wree, De Roeck, Maes en Vleminckx er niet bij. Luciano en Cruz raken wel speelklaar. Bij Charleroi zijn Akpala, Orlando, Akgül en Habibou geblesseerd. Dat zorgt vooral voorin voor selectieproblemen. Kere is geschorst.

Westerlo ontvangt het Lokeren van Ariël Jacobs. Westerlo speelt een redelijk seizoen met een negende plaats tot gevolg. Bij Lokeren draait het allemaal minder. Het staat voorlopig dertiende. Vooral scoren lijkt een probleem. Westerlo moet met Vanarwegen, Van Kerckhoven, Mennes, Beloufa, Neve, Scheelen en Vangeel heel wat spelers missen. Bovendien is Wils geschorst. Gaspercic keert wel terug in doel. Lokeren mist vooral achterin heel wat speles. Bouabe, El Mouataz, Joao Carlos, Diedhiou en Diallo zijn out. 

In West-Vlaanderen staat de derby tussen Roeselare en Cercle geprogrammeerd. Beide ploegen staan onderin het klassement en kunnen dus elk puntje gebruiken. Bij Roeselare is enkel Annys er niet bij. Soumare, die lang out was, en Eloi behoren weer tot de kern. Cercle moet het stellen zonder Milosevic, Serebrennikov, Artz en De Sutter. Ook Gjuzelov is nog twijfelachtig wegens liesproblemen. 

Bergen ontvangt tenslotte Zulte Waregem. Bergen kende een goeie seizoensstart. Bij Zulte Waregem liep het in de competitie allemaal een stuk moeilijker. Bij de Henegouwers is Nibombe geblesseerd. Jay of Guilmot vervangt hem. Ragued is dan weer geschorst. Bij de bezoekers is D'Haene nog out. Leleu zit een schorsingsdag uit.

Meer nieuws