Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Stade Charles Tondreau
Gent wint zwaar bevochten partij
Anthony Van der Planken

AA Gent won zaterdagavond met 0-1 op het veld van Bergen. Een zwaarbevochten zege, in een wedstrijd waarin maar liefst drie rode kaarten getroken werden. Gent wordt voorlopig derde in de stand.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen voor de bezoekers. Alin Stoica pakte uit met een goed schot, doelman Berthelin kwam gepast tussenbeide. Gent was de betere ploeg in de openingsfase en dat resulteerde na 20 minuten in de openingstreffer. Pavlovic kon uit een corner van Grégoire de 0-1 binnen koppen.

Bergen liet echter niet zomaar over zich heen gaan. Op het halfuur kwamen de Draken ontzettend dicht bij de gelijkmaker. Brahami zag zijn vrijschop op de kruising belanden, in de rebound trapte Wiggers op de lat. Pech voor Bergen, en zo bleef het 0-1 tot aan de rust.

Bergen nam de openingsfase van de tweede helft voor zijn rekening. Wamberto kwam twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar de Braziliaan stuitte op een uitstekende Herpoel. Iets over het uur werd de druk van Bergen in de kiem gesmoord. Niet door een dominant Gent, maar wel door een domme rode kaart voor Mirri. De verdediger werd uitgesloten nadat hij de doorgebroken Olufade had neergehaald.

Na de uitsluiting kwam Bergen nauwelijks nog opzetten. Het was integendeel Gent dat nog het dichtst bij de 0-2 kwam, Olufade miste jammerlijk. Het slot van de wedstrijd werd nog ontsierd door twee rode kaarten, eentje voor Bergen-speler Ragued en eentje voor Gentenaar Azofeifa.

Uiteindelijk kwam Gent nog bijzonder goed weg, want in de slotminuut trapte Cordaro een gigantische kans op doelman Herpoel

Gent wint zo na een partij met veel gebikkel en drie rode kaarten. De Gentenaars komen zo voorlopig op de derde plek, naast Club Brugge, Standard en Westerlo. Club krijgt morgen tegen Zulte Waregem wel nog een kans om opnieuw drie punten uit te lopen en de derde plek in z'n eentje in te nemen.

Bergen doet het veel minder goed. De Draken blijven voorlaatste.