Datum: 26/11/2006 18:00
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Lotto Park
Anderlecht komt dichter bij Genk

Anderlecht kende weinig problemen met Roeselare. De ploeg van Francky Vercauteren won met 3-2. Vooral Boussoufa was een kwelduivel voor de bezoekers. Hij scoorde het eerste doelpunt en gaf het tweede aan. Ook topschutter Tchité pikte zijn doelpuntje mee.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Roeselare, maar het schot van Dufoor was te zwak voor doelman Zitka te verrassen. Ook Anderlecht stak zijn neus aan het venster met een harde vrije trap van Bart Goor, maar Sierens stond op de juiste plaats. Na tien minuten was het wel raak voor paars-wit. Boussoufa schoot een indirecte vrije trap meteen op doel, de bal ging via Sierens tegen de netten. Lang duurde het feest niet voor de thuisploeg, want amper drie minuten later zorgde Dufoor voor de 1-1. Nog voor het halfuur kwam Anderlecht opnieuw aan de leiding. Boussoufa kreeg de bal mooi tot bij Mpenza, die het leer in doel kopte. Op slag van rust kopte ook Malki raak, maar de Roeselare-speler stond enkele centimeters buitenspel en zo bleef het 2-1.

Al vroeg in de tweede helft stond het bijna 3-1, maar de kopbal van Mpenza was net niet goed genoeg. Twee minuten later stond de derde treffer dan toch op het bord. Topschutter Tchité kapte zich mooi vrij en schoot hard binnen. Roeselare-trainer Geeraerd greep in een bracht Annys en Raeymaeckers in het spel. Veel leverde het niet op voor de bezoekers, want Zitka hield de weinige ballen uit zijn net. In de slotfase kon Malki bijna milderen tot 3-2, maar zijn schot ging pal op doelman Zitka. Ook Anderlecht kreeg nog een kans om te scoren, maar Van Damme kreeg de bal niet in doel. Eén minuut voor tijd zorgde de ingevallen Annys nog voor de 3-2 eindstand.

In het klassement komt Anderlecht twee punten dichter bij Racing Genk, dat dit weekend niet verder kwam dan een gelijkspel. Roeselare blijft elfde met zestien punten. [AN]